torsdag 28 juni 2012

fredag 22 juni 2012

Glad Midsommar




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 21 juni 2012

Bilder från avslutningen i riksdagen

Ola Johansson (c)


Per Westerberg talar och tackar för detta riksdagsåret.



Särskilt tack till de som lämnat riksdagen under året



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 19 juni 2012

måndag 18 juni 2012

Vänsterpartiets politik hotar jobben

För ett par dagar sen skrev jag med mina moderata riksdagskollegor ifrån Halland i tidningen HN.

Vänsterpartiets politik hotar jobben

Replik. Offentliga monopol löser inga problem, anser M-riksdagsledamöterna Henrik von Sydow, Anne Marie Brodén, Jenny Petersson och Michael Svensson i en replik till Ulla Andersson, Johny Kronwall och Mikael Hallberg (V) den 5/6.

Företrädare för Vänsterpartiet hävdar den 5/6 i HN att lösningen på kvalitetsbrister inom välfärden löses genom en återgång till ett system där alternativa driftsformer förbjuds. Kritik framförs även mot företag som undviker att betala skatt i Sverige.

Det är viktigt att de som utför välfärdstjänster betalar skatt i Sverige och gör rätt för sig. Att använda luckor i systemet som grund för aggressiva skatteupplägg är inte acceptabelt. Med detta som utgångspunkt går alliansen därför nu vidare med förslag som minskar möjligheterna till skatteupplägg.

Lösningen är dock inte, vilket vänsterpartisterna menar, att inskränka valfriheten genom att förbjuda alternativ. Det vore att straffa vanliga människor och deras möjlighet att välja, endast på grund av att några få företag sysslar med aggressiv skattplanering. Vi tycker inte att det är en rimlig hållning.

Faktum är att majoriteten av de privata företagen inom välfärden sköter sig väl. I dag är det 14 000 företag som sysselsätter drygt 177 000 personer. Hur många av dessa företag kommer att tvingas upphöra med sin verksamhet om förbudslinjen blir verklighet? Och vad säger Vänsterpartiet till dem som riskerar att förlora sina jobb?

Valfrihetssystemet har till skillnad från monopolism goda effekter på entreprenörskap och lokalt företagande samt har även positiva jämställdhetsaspekter. Tillväxtverket undersökte 39 kommuner och konstaterade att det skett en 30-procentig ökning bland företag i valfrihetssystem och enligt Svenskt Näringsliv har 80 procent av företagen kvinnliga ägare eller en kvinnlig vd. Det är en utveckling som Vänsterpartiet – med dess feministiska ansats – borde applådera.

För oss är utgångspunkten tydlig. Framtidens politik kan inte formas utifrån en nostalgisk känsla av att allt var bättre förr. På vilket sätt skulle en återgång till ett system där alla tvingas in i samma fack skapa bättre förutsättningar för trygghet inom välfärden?

Det viktiga måste i stället vara att kvaliteten säkerställs i vården och omsorgen och att människor i större uträckning ges möjlighet att välja de lösningar som passar den enskilde bäst. För att nå dit behövs flera olika utförare - inte en återgång till offentliga monopol.

Henrik von Sydow
Anne Marie Brodén
Jenny Petersson
Michael Svensson

söndag 17 juni 2012



Pappam%C3%A5nader%20splittrar%20alliansen
Bra av Elisabeth Svantesson (M)
Vi måste våga vända på flera stenar och ifrågasätta hur skattemedel används.

Dagens regelverk är att varje förälder har 240 dagar var att använda för att tillbringa tid med sina små barn . Men det är också möjligt att överlåta alla dagar – förutom 60 dagar – till den andre föräldern.

Det är sunt att ifrågasätta och våga se över konsekvenser av vad olika alternativ ger.

onsdag 13 juni 2012

vad är....

...Profilering, det ät tidiga insatser för unga i arbetslöshet

Ungdomsarbetslöshet är en fråga som Alliansen tar på stort allvar. Med hjälp av profilering ska Arbetsförmedlingen på ett tidigt stadium identifiera unga som riskerar att fastna i långvarig arbetslöshet. Dessa ungdomar ska sedan erbjudas insatser från dag ett. Framförallt kommer det att handla om praktik som skapar en starkare anknytning till arbetsmarknaden genom referenser och arbetslivserfarenhet.

Så när oppositionen påstår att det inte finns insatser från dag 1 för unga stämmer inte detta, utan med hjälp av profilering ska rätt insats erbjudas.

http://www.regeringen.se/sb/d/15125/a/183388

måndag 11 juni 2012

Skriver i dagens HN

Replik i dagens HN Att blunda för problemen skapar inte fler jobb, hävdar Henrik von Sydow, Anne Marie Brodén, Jenny Petersson och Michael Svensson, moderata riksdagsledamöter från Halland, i en replik till sina S-kollegor den 30/5. 

Hans Hoff, Jennie Nilsson och Adnan Dibrani, samtliga socialdemokratiska riksdagsledamöter från Halland, hävdar i HN (30/5) att Moderaterna inte vågar se verkligheten och inte förstår vad som krävs för att få ned arbetslösheten.

Det är djärv kritik från en politisk sida som saknar en skarp jobbpolitik. Det Socialdemokraterna hittills har lagt fram är ett tomt ark, rensat på förslag, frånsett då ett ungdomskontrakt och en lös idé om statliga riskkapitalfonder. Menar S-ledamöterna på fullt allvar att dessa åtgärder skulle räcka för att skapa utrymme för nya jobb?

Som så ofta när ens egen politik inte räcker till, övergår strategin till att i ett högt tonläge attackera motståndarna. Så länge Socialdemokraterna saknar någon form av offensiv jobbpolitik är det svårt att föra en konstruktiv diskussion. Det enda, förutom nämnda åtgärder som presenterats, är en rad med extra bördor riktade mot dem som har en nyckelroll i det framtida jobbskapandet – företagarna.
Breda skattehöjningar på drygt 20 miljarder för företag i Halland och övriga Sverige väntar runt hörnet i Socialdemokraternas Sverige. I ett slag skulle de lättnader som Alliansen genomfört ryckas bort. I ett penndrag skulle kostnaden för att ha en ung anställd öka kraftigt. Över en natt skulle restaurang- eller caféägaren få se sin moms fördubblad.

Hur menar Socialdemokraterna att det skulle underlätta för nyanställningar att öka bördorna för företagen? Hur kommer kioskägaren i Laholm, caféet i Varberg eller restaurangen i Halmstad att ges ökade möjligheter att anställa och utveckla sitt företag genom att bli föremål för ökad beskattning? Det är i all dess orimlighet den omvända logikens politik.

Vi är ödmjuka inför det faktum att det i dag finns alltför många som saknar ett arbete. En stor del av dessa är ungdomar och utrikesfödda. Vågar vi inte tala om att det finns stora utmaningar inom specifika grupper, då kommer heller inte förutsättningarna att finnas för att sänka trösklar där det som bäst behövs.

S-ledamöterna menar att det är anmärkningsvärt att tala om att arbetslösheten är större i en viss grupp. Men hur kontroversiellt kan det vara att beskriva verkligheten som den ser ut? Att blunda hjälper ingen.

Moderaternas politik är till skillnad mot Socialdemokraternas tydlig. Vi står upp för jobben. Att peka finger åt de nya jobben och föreslå åtgärder som höjer trösklar in på arbetsmarknaden är fel väg att gå. Vad Sverige i stället behöver är en politik som synliggör problemen och levererar de konkreta lösningarna. Så skapar vi utrymme för jobben och så bygger vi ett tryggt samhälle som håller ihop.

Henrik von Sydow
Anne Marie Brodén
Jenny Petersson
Michael Svensson

onsdag 6 juni 2012

Glad nationaldag!




- Posted using BlogPress from my iPhone