måndag 30 april 2012

Trevlig Valborg på er alla!



- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 28 april 2012

S står tomhänt om ungdomsjobben

I HN - Replik.
Socialdemokraterna saknar politik för fler jobb, anser M-riksdagsledamöterna Jenny Petersson och Michael Svensson, ledamöter i arbetsmarknads- respektive utbildningsutskotten, i en replik till sina S-kollegor från Halland. 

Mikael Damberg, Adnan Dibrani och Aida Hadzialic skriver i HN den 20/4 att Alliansen blundar för verkligheten och har misslyckats med jobben. Givetvis finns det mer att göra för att Sverige ska bli ett bättre land att bo och leva i.

Alliansen består av fyra unika partier. Under sex år har Alliansen levererat gemensamma förslag för ett bättre Sverige. Något som Socialdemokraterna inte lyckats med, framför allt har socialdemokraterna och oppositionen misslyckats med att presentera ett gemensamt regeringsalternativ.

Socialdemokraterna Damberg, Dibrani och Hadzialic påstår att Sverige skulle vara vid ruinens brant och att regeringen misslyckats med i princip allt och främst jobben. Problemet för Socialdemokraterna är att det endast är den svenska vänstern som tycks ha den utgångspunkten. Sverige hyllas nämligen internationellt av experter och oberoende bedömare som ett framgångsland när det gäller att via ett effektivt politiskt handlag hålla ordning och reda i ekonomin och samtidigt bedriva en offensiv arbetslinje i oroliga tider.

En sak kan vi dock hålla med S-trion om. Att ”Sveriges framtid ligger hos dagens smarta och kreativa ungdomar” är en självklarhet, men den slutsatsen ger inga nya jobb om den inte följs upp med en konkret politik. Där står Socialdemokraterna tomhänta i dagsläget.

Trots finanskris går 200 000 fler personer till jobbet varje dag jämfört med 2006. När andra länder tvingas till nedskärningar i välfärden står Sverige stark med satsningar på välfärdens kärna.
Faktum är att via Arbetsförmedlingen fick 95 ungdomar (18–24 år) en anställning i Varberg under mars och 120 ungdomar i Falkenberg. Istället för att applådera detta vill Socialdemokraterna slå till med skattechock mot företag som kanske just i denna stund funderar på att anställa fler ungdomar.

Hur menar Socialdemokraterna att ni hjälper unga till jobb genom att göra dem dubbelt så dyra att anställa? En reform som riskerar att leda till en minskning med 14 000 årsarbetskrafter.

Att ungdomar har svårare att få in foten på arbetsmarknaden är ingenting nytt. Sverige har under decennier haft problem med hög ungdomsarbetslöshet. När Socialdemokraterna styrt Sverige under tolv år, våren 2006, låg ungdomsarbetslösheten på strax över 28 procent. Siffror som Socialdemokraterna levererade under högkonjunktur. Vad är det då som säger att Mikael Damberg & Co ska lyckas bättre nu? Egentligen ingenting. Istället för att ge väljarna svar på viktiga frågor ägnar sig Socialdemokraterna åt rena pamfletter. Det är svagt.

När det gäller skolan. Under Socialdemokraternas senaste tolv år vid makten genomfördes en stor gymnasiereform vars utgångspunkt var att alla gymnasieelever skulle tvingas läsa in teoretisk högskolebehörighet. Det har lett till att tusentals ungdomar hoppat av eller misslyckats med sina gymnasiestudier.

Alliansregeringen har en annan inställning till lärlingsplatser och yrkesutbildningar. Alliansen har de senaste åren satsat 515 miljoner på lärlingsutbildning. Något förslag om att sänka kraven i skolan har vi dock inte noterat. Det är möjligt att S-trion förväxlat alliansen med kamraterna inom Vänsterpartiet på den punkten.

I Alliansens Sverige är teoretisk kunskap inte finare än praktisk. Det finns plats för alla. Där ligger skillnaden mellan alternativen i svensk politik.

Jenny Petersson
Michael Svensson

torsdag 26 april 2012

Alternativa budgetmotioner

Samtliga oppositionspartier ska presentera sina alternativa budgetmotioner innan den 2 maj.

I går presenterade Socialdemokraterna en ”satsning” för att minska ungdomsarbetslösheten. Deras satsning innebär att de drar ner 16 miljarder kr på ungdomarna och ger sedan tillbaka 2 miljarder kr i insatser som i stort redan är på plats... Tråkigt att de inte levererade något nytt.

Vad Löfven och socialdemokraterna ska göra med de restrerande 14 miljarderna återstår att se.

I går presenterade även SD sin budget - jag undrar varför de alltid hamnar i skuggan av S - att de presenterar förslag på samma dag? Om de nu vill nå ut med sin politik...SD vill också tabort den slopade arbetsgivaravgiften för unga.

ExP, ExP

tisdag 24 april 2012

Fantastiska ledare

Bilder fr riksdagsgruppen :)







- Posted using BlogPress from my iPhone

Från gårdagens besök i Hyltebruk




- Posted using BlogPress from my iPhones

måndag 23 april 2012

Grattis Laholm!

I dag var det dags för Svenskt Näringslivs ranking.

I Halland var det skiftande resultat - fler kommuner i blåa Halland borde kunna göra mer, även om detta är en mätning av många....

Hur såg resultatet ut... Laholms kommun tappar två platser men har fortfarande bäst företagsklimat i Halland. Kommunen är sjua bland Sveriges 290 kommuner på Svenskt näringslivs rankning.

7. Laholm (5).
19. Kungsbacka (43).
34. Falkenberg (30).
74. Varberg (56).
102. Halmstad (96).
187. Hylte (172)

Inom parentes förra årets ranking.

HP, HN

Share/Bookmark
Bilder från dagens besök och kampanj i Hyltebruk









- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 15 april 2012

Full fart

Satte mig tidigt i morse på tåget mot Laholm - i Laholm möttes jag av mamma. Efter fika mm åkte jag bil in i Smålands skogarna. Eftermiddagen i Småland bjöd på planering av en kompis och hennes blivande mans bröllop. När jag passerade Älmhult passade jag även på att hälsa på gudbarnet Emmy med familj.

Efter en lång dag är jag i Halmstad - ska titta igenom morgondagens verksamhetsbesök och kampanj i Kungsbacka. Sen är det dags att knyta sig.



Regnigt utanför Markaryd



Solsken och fina blommor i Osnaköp, Småland

- Posted using BlogPress from my iPhone

Trösklen mellan studier och arbetsliv måste sänkas

skrev i gårdagens GP - Så får fler studenter jobb efter examen

Tröskeln mellan studier och arbetsliv kan sänkas om vi gör som i Danmark. Där finns ett system som ger studenter ett tillfälligt jobb i linje med utbildningen vid sidan av studierna. Det ökar möjligheterna till en anställning efter examen om detta skriver Camilla Waltersson Grönvall och jag om i GP.

läs hela artikeln här

fredag 13 april 2012

det är ju en jäkla skillnad på...

arbetsför ålder och pensions ålder…

I dag använder vi måttet arbetsför befolkning för alla människor mellan 15 och 74 år, vilket är en internationell måttstock. Att Bo Bäck tolkar det som att jag menar att vi ska höja pensionsåldern till 74 säger ju mer om PRO:s kunnande och trovärdighet enligt mig.

 min artikel på ämnet. 

Bo Bäcks artikel

torsdag 12 april 2012

1-1 på Råsunda


1-1 blev det i matchen mellan AIK och IFK. Det var en skön kvittering av IFK i 93:e minuten :).



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 10 april 2012

Skriver i dagens Kungsbacka-Posten

Alliansens främsta mål är full sysselsättning. Därför fokuserar vi på att genomföra reformer som leder till fler och växande företag och till fler jobb.

Åter efter en skön påskhelg

Hoppas att ni alla har haft en fantastisk påskhelg - nu åter till riksdagen och arbetslinjen.

Lite pressklipp fr helgen







- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 5 april 2012

onsdag 4 april 2012

Är ni klara?

Hej, vi ses imorgon, samma tid och plats som vanligt. Är ni redo? Själv ska kvasten putsas och kläderna och hatten dammas av. Kannan är putsad, så den blänker så fint och katten är kammad och redo för avfärd. Vi ses på Blåkulla....Glad Påsk! Ha en skön påskhelg!




- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 3 april 2012

M: Vi håller vad vi lovar


Skriver med Helena Bouveng (M) riksdagsledamot Jönköpings län.



måndag 2 april 2012

Inget nytt från S





Samma gamla skåpmat från S - ungdoms fientlig politik - då S vill göra det dyrare att anställa unga samt vill de ta bort sänkningen av restaurangmomsen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Bästa aprilskämtet :)

Många var det som gratulerade mig på min födelsedag - april, april...



- Posted using BlogPress from my iPhone