onsdag 30 november 2011

Debatt i kammaren

Tomas Tobe i kammaren - har s lämnat arbetsmarknadspolitiken?



- Posted using BlogPress from my iPhone

Dagens skattepolitik i Sverige - en framgång

Stor turbulens i ekonomier runt om i Europa - vilket skapar oro. Sverige är dock ett av få länder som skiljer ut sig från utvecklingen runt om i Europa. Detta beror på att ordning och reda i de offentliga finanserna är hörnstenen i den svenska finanspolitiken.

I dagens Expressen går det att läsa att Miljöpartiets väljare att den borgerliga alliansen är bäst på att sköta Sveriges ekonomi. Det visar en undersökning som SVT låtit Sifo göra.

Även Leif Pagrotsky (S) säger att Socialdemokraterna vill inte förändra dagens skattepolitiken - vi får se om Håkan Juholt vill samma sak.

Men avslutningsvis, i socialdemokraternas skuggbudget för 2012 bekräftar tydligt att (S) fortsatt sätter bidragslinje framför arbetslinje och nya jobb. Bland de många skattehöjningar som Socialdemokraterna föreslår för människor som arbetar och Sveriges företag kan nämnas höjda inkomstskatter, höjda arbetsgivaravgifter för unga, höjd restaurangmoms och halverade RUT- och ROT-avdrag. Pengarna används till stora satsningar på utbyggda bidragssystem. Det är inte så man tar ansvar för Halland och Sverige.
Share/Bookmark

torsdag 24 november 2011

Skriver i KT

I dag skriver jag i Kungsbacka Tidning :)

Jag skriver om skillnaderna i Moderaternas och Alliansens politik vs Socilademokraternas.
















Share/Bookmark

onsdag 23 november 2011

AKU för oktober

I oktober 2011 var 4 635 000 personer i åldern 15-74 år sysselsatta. Det är en ökning med 65 000 jämfört med samma period föregående år. De arbetslösa var totalt 345 000 vilket ger ett arbetslöshetstal på 6,9 procent. Antalet arbetade timmar uppgick till i genomsnitt 159,8 miljoner per vecka. Säsongrensade data visar en fortsatt ökning av sysselsättningen och en svag minskning av arbetslösheten.

Läs hela AKU på SCBs hemsida.


Share/Bookmark






tisdag 22 november 2011

Polismyndigheten i Halland

I går var ett av besöken hos Polismyndigheten i Hallands län - besök hos polisen är ett sätt ta del av viktig information som berör vårt uppdrag. det var viktig och nyttig information.

En viktig fråga som vi tog upp under dagen var häktesfrågan. Halland är i dag det enda län i Sverige som inte har ett häkte. Under ett par års tid fanns ett provisoriskt häkte i polishuset i Halmstad, där Kriminalvården hyrde tolv arrestlokaler av polisen. Det var dock långt ifrån tillräckligt och sedan en tid tillbaka finns inte ens detta provisoriska häkte kvar.

Vilket innebär en ökad transportkostnad för polisen och Kriminalvården från och till häktesförhandlingar och huvudförhandlingar (då de sker i något av häktena i Göteborg, Helsingborg, Malmö eller Jönköping, ibland till och med längre bort). De omedelbara effekterna av detta är personellt resursbortfall, ökat övertidsuttag och effektivitetsförluster som går ut över den ordinarie polisiära verksamheten. Se även Alliansen i Hallands gemensamma motion.

Fler frågor som dök upp under besöket: Varför uppdagar polisen allt fler narkotikabrott? Vad ligger bakom minskningen av våld i offentlig miljö? Hur arbetar polisen med assistansbedrägerier? Frågorna var många när flera av länets riksdagsledamöter besökte Hallandspolisen.

Share/Bookmark






onsdag 16 november 2011

Julen är här








Julen är här ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Framtidskommissionen

Regeringen har identifierat fyra utmaningar som Framtidskommissionen kommer att titta närmare på.

Den första framtidsutmaningen ska fånga vår demografiska utveckling. Integration, jämställdhet, demokrati och delaktighet är den andra framtidsutmaningen. Hållbar tillväxt i en globaliserad värld är den tredje framtidsutmaningen och den fjärde framtidsutmaningen handlar om rättvisa, sammanhållning och hur vi lägger grund för ett inkluderande samhälle imorgon.

Under ett och ett halvt år ska kommissionen arbeta med att identifiera långsiktiga utmaningar för Sverige, och försöka leta sig fram till svaren. De fyra partiledarna i regeringen får förstärkning av forskare, ekonomer, personer från näringslivet - och från det svenska samhället - för att hjälpa Sverige att ta rätt väg in i framtiden. För mer info se regeringens hemsida.


Share/Bookmark






fredag 11 november 2011

SJ - går igenom mailen

Det är många mail som trillar in i mailboxen under en dag - är jag borta en dag är det en hel drös av olästa mail.

Kanske ska jag låta er ta del av några mail?
(skulle givetvis ta bort info om personen som skickat mailet för att värna integriteten)


Share/Bookmark






tisdag 8 november 2011

Höst i Halmstad





- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 6 november 2011

Läser DNs söndagskrönika - av Peter Wolodarski.

"särskilt bekvämt tycks det vara att läxa upp länder som tagit sig ur förtryck och ekonomisk svaghet. Jag måste säga att Peter brister här, Grekland
(ja, jag vet att militärjuntans fall var på 1970-talet) och Italien må ha ekonomisk kris och ekonomisk svaghet - men det beror inte på förtryck utan på oreda i finansen och slöseri med skattebetalarnas pengar.

Sedan kommer en historielektion om svenska finanskrisen för 20 år sedan - Peter glömmer att vi skulle kunna vara där om vi köpt Saab, spenderat de pengar som oppositionen velat mm..





- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 4 november 2011

Moderaterna för en politik för hela Sverige

I dagens Expressen - Nu kommer nya katastrofsiffror för Socialdemokraterna. Partiet gör sitt sämsta resultat någonsin i Expressens och Demoskops väljarundersökning och är nu nere
på 26,6 procent.


Det är valresultat som räknas - Men mellan valen är det viktigt att vara närvarande - Moderaterna har fokus på framtiden. Vi tror på en praktisk och lösningsinriktad politik för hela Sverige.

Share/Bookmark






torsdag 3 november 2011

Skriver i dagens KT

Skriver i dagens Kungsbacka Tidning - 1,2 miljarder för bättre förmedling till jobb.

I finanskrisens spår kämpar länder i vår omvärld med en växande arbetslöshet samtidigt som de under decennier har vanskött sin ekonomiska politik och byggt upp skulder. Sverige står starkt, men inte opåverkat. Effekterna på arbetsmarknaden kommer att blir tydliga även här. De satsningar vi gör nu kommer att vara avgörande för hur Halland och Sverige klarar krisen.

På samma insändarsida skriver vi i Alliansen i Halland - Tillsammans tar vi ansvar :)











Share/Bookmark