torsdag 28 april 2011

Socialdemokraterna fortsätter att fiffla i Örebro

Har de inte lärt sig, socialdemokraterna fortsätter att fiffla i Örebro. Nu får de väll ge sig...



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 27 april 2011

Alliansen i Arbetsmarknadsutskottet besöker Örebro

På plats i Örebro och på företaget Lillåns Bleck & Plåt.






- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 20 april 2011

Ses imorgon...

Vi ses morgon, samma tid och plats som vanligt. Är du färdig? Själv ska kvasten putsas och kläderna och hatten dammas av. Kannan är putsad, så den blänker så fint och katten är kammad och redo för avfärd. Vi ses på Blåkulla....Glad Påsk!



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 19 april 2011

Fidel Castro avgår som partiledare

Fidel Castro avgår som ledare för kommunistpartiet i Kuba - Fidel Castro har varit partiets ledare sedan det bildades 1965 och var Kubas ledare från revolutionen 1959 till 2006 ...

Han lämnade 2006 över makten till sin bror - jag tillhör dem som inte tror på några stora förändringar på kort sikt när nu Fidel Castro avgår som ledare för kommunistpartiet...Det blir antagligen ett fortsatt förtryck men med ett nytt ansikte...

ExP , AB


Share/Bookmark

lördag 16 april 2011

Snabbt och enkelt, fler borde använda sig av...

Jag tycker att fler politiker borde använda sig av socialamedier... Transparens, öppenhet men framförallt snabbheten är bara några positiva egenskaper med att använda sig av twitter och FB.

Jag tycker att det är helt rimligt att väljarna får veta att en central företrädare från Socialdemokraterna, bjuder in Sverigedemokraterna till ett möte tillsammans med Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. Även om det sker under en ajournering för att diskutera förändringar i a-kassan.

Att kalla till en presskonferens som S+V+MP gjorde har ju lett till olika versioner. Först skulle Sven-Olof blivit stoppad i dörren, en annan version att han innanför dörren blev stoppad och utslängd....

Vi var många som hörde hennes inbjudan och som såg Sven-Olof Sällström (SD) sitta inne på Ylvas kontor tillsammans med företrädare från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Som sagt jag kommer att fortsätta twittra och uppdatera FB.







- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 15 april 2011

Njuter av utsikten







- Posted using BlogPress from my iPhone

Säröhus

Nu kommunalt handlingsprogram, förbundsstyrelsen i Halland är aktiva.




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 14 april 2011

Moderaternas idéprogram :)

Arbetet med med Moderaternas nya idéprogram är i full gång. Imorgon åker jag till Halland och kommer att berätta om detta arbete.



Ideprogramsgruppen samlar in förslag och idéer brett över hela landet. Vi vill naturligtvis höra mer vad våra medlemmar i moderaterna tycker och även ge andra som känner engagemang för de olika utmaningar som Sverige står inför, möjligheten att göra inspel till gruppens arbete.



Vill man vara med och ta del av arbetet, påverka? Så finns direktiven som ligger till grund för arbetsgruppens arbete på: http://www.moderat.se/Ansvar_for_hela_Sverige



Direktiven innehåller frågor om visioner, framtiden och viktiga samhällsutmaningar och kan förhoppningsvis inspirera till samtal och diskussioner. Passa även på att göra ett test och lämna synpunkter och förslag http://www.ideprogram.moderat.se/

Share/Bookmark


Nya tider...

I dag kl 8.00 var det dags att bli intervjuad av en Koreans Tidning, det rörde frågor om den svenska arbetsmarknaden.

Vid 9.30 var det förmöte med Alliansen innan Arbetsmarknadsutskottet. Det var ett händelserikt möte - oppositionen ville annorlunda än Alliansen i frågor dels hur man ska hantera deltidsarbetslösheten och dels den så kallade hundradagarsregeln i a-kassan.

Kan bara bekräfta att jag inte trodde mina öron och ögon... Vad hände med S och Ylva Johansson (S)? För att inte tala om MP och V? - Nya tider? i samma ögonblick som Ylva Johansson sa orden "häng med, mitt rum" till Sven Olof Sällström (SD) gapade jag - jag blev överraskad. När jag senare går förbi Ylva Johanssons rum, inte bara en gång utan tre gånger kan jag notera att de två första gångerna ser Sven Olof inne i rummet med företrädare från S+V+MP, dock står en upprörd Partik Björck (S) utanför. Den tredje gången jag passerar noterar jag att Sven Olof Sällström (SD) och Patrik Björck (S) byter plats - SD lämnar rummet och Patrik Björck går in.

Jag har under em och kvällen förstått att det pågår en disskussion om vi ledamöter får twittra eller inte på utskotten – Det viktiga måste vara att vi ledamöter i kan föra öppna diskussioner i utskottet. Det är ju ingen som citerade någon under mötet. En annan fråga, vad hände med ansvarsbiten, om oppositionen nu vill annorlunda än regeringen - ta ansvar för ert handlande och texter.

Efter lunch var det dags för debatt i Kammaren - Ny lag om europeiska företagsråd - Christoffer Järkeborn företrädde oss Moderater på ett fantastiskt sätt. Efter debatten var det dags för frågestund, närvarade 30min sedan var det dags för möte med vår Integrationsminister Erik Ullenhag (FP). det är många frågor på området som kommer att vara i fokus på området - ett exempel är Etableringsreformen. Etableringsreformen är ett samlat nationellt grepp som syftar till att ge nyanlända förutsättningar för en snabbare etablering på arbetsmarknaden.

Veckans sista arbete i kammaren blev voteringen kl 16 :). Nu väntar mer arbete vid skrivbordet och imorgon bär det av till Halland :). AB, SvD, SvT SvD Share/Bookmark

onsdag 13 april 2011

I dag är det den 13 april, och Anders Borg har presenterat vårpropositionen, och kl 13 var det debatt i kammaren. En vårproposition ska ange riktlinjerna för den ekonomiska politiken och budgetpolitiken för de kommande åren.

Sveriges ekonomi är inne i en stark återhämtningsfas. Där både produktionen och sysselsättningen har ökat i god takt under 2010 och sysselsättningsfallet i samband med finanskrisen är återhämtat.

Uppgifterna framöver kan sammanfattas i följande punkter:

Bygga upp överskott inför nästa nedgång
Fler i arbete
Ett högklassigt utbildningssystem
Välfärd med hög kvalitet
Ett robust finansiellt system
Hållbar tillväxt i alla delar av Sverige

För mer info om propositionen: http://regeringen.se/sb/d/2548/a/166267

- Posted using BlogPress from my iPhone
Nu debatt i kammaren med anledning av vårpropositionen.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Anders Borg

Votering


Dagens votering, i dag voterade vi bland annat om AU 5, motionsbetänkande i från allmänna motionstiden. Det berörde ämnen som jämställdhet, jämställdhet i arbetslivet och diskrimineringslagen mm.




- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 12 april 2011

Fler jobbskatteavdrag

Det finns en anledning till att Moderaterna kallar sig för det nya arbetarpartiet. Det grundar sig på att det ska löna sig att arbeta. Moderaterna sätter arbetslinjen i främsta rummet, och som moderat vill jag göra det än mer lönsamt att arbeta (fler jobbskatteavdrag), billigare och enklare att anställa samt öka drivkrafter för företagande och entreprenörskap.

Därför är det glädjande att Partiledarna i Alliansen skriver på DN Debatt - Nytt jobbskatteavdrag införs redan till årsskiftet. Jan Björklund (FP), Göran Hägglund (KD), Maud Olofsson (C) och Fredrik Reinfeldt (M) skriveratt de gör allt för fler i arbete, växande företag och högre tillväxt.

Gillar artikeln, deras avslut är underbart...


Utanförskapet ska minskas. Ansträngning och ansvarstagande ska löna sig. Vi ska säkra uppgången med en robust ekonomisk politik. Sveriges konkurrenskraft ska stärkas. Det skapar ökad trygghet för var och en, men också utrymme för satsningar inom viktiga trygghetsområden som välfärden och skolan.


DN, AB

Share/Bookmark
























































































































































TRR Trygghetsrådets arbetsmarknadsstatistik för första kvartalet 2011

Enligt TRR - är det färre uppsagda tjänstemän 2010. Enligt TRRs egan siffror går nio av tio uppsagda tjänstemän vidare till nytt jobb med stöd av TRRs. Under 2010 har nio av tio, 86 procent, av de aktivt arbetssökande tjänstemän som lämnat TRR fått nytt arbete. Arbetsmarknaden för tjänstemän förbättrades kraftigt under året. Nästan hälften så många, 14 862 uppsagda tjänstemän sökte sig till TRR under 2010, vilket kan jämföras med 26 970 under 2009.

Arbetslinjen är central - Vi kan se att sysselsättningen ökar och att arbetslösheten faller, det är glädjande. men det finns fortfarande stora utmaningar som vi måste ta på stort allvar. Det gälelr särskilt de grupper med svargare anknytning på arbetsmarknaden och som har stor riska att hamna i långtidsarbetslöshet.

Share/Bookmark






lördag 9 april 2011

Falkenberg

Nice!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Tillsammans gör vi Halland starkare

I dag träffas Moderaterna i Halland för vår förbundsstämma i Falkenberg. Det är ett tillfälle där Moderaterna får möjlighet att reflektera över utvecklingen i Halland och i Sverige, utmaningar och vilka samhällsproblem som är allra angelägnast att politiken fokuserar på att lösa.. Hallands län tillhör efter riksdagsvalet en av Moderaternas allra starkaste valkretsar och fyra moderata riksdagsledamöter har fått väljarnas förtroende att driva hallänningarnas intressen och föra hallänningarnas talan i riksdagen. Det är ett förtroende som vi är tacksamma för – och som förpliktigar.

För oss är det viktigt att Moderaterna fortsätter att vara vår tids arbetarparti med fortsatt fokus på jobb och tillväxt i Sverige och i Halland. Avgörande för att värna och utveckla välfärden, och se till att den kommer alla till del, är en politik som syftar till hög och varaktig sysselsättning. Vi vill ge fler människor större frihet och möjligheten att stå på egna ben – alla som vill och kan arbeta ska göra det. Moderaterna och alliansen har genomfört och genomför reformer som tar sikte på fler jobb. Vi kan se att våra reformer när det gäller att få fler i arbete och att den politik vi fört verkar i rätt riktning. Arbetskraftsdeltagandet är så gott som tillbaka på samma nivå som före finanskrisen. Det är glädjande att vi i Halland i februari i år har 18,1% färre öppet arbetslösa än vid samma tid förra året enligt Arbetsförmedlingens statistik.

Vägen vidare är att fortsätta med den politik som gör att det lönar sig att arbeta för fler. Arbetslinjen är verktyget för att säkra vägen tillbaka till full sysselsättning. Full sysselsättning är en avgörande utgångspunkt för att Sverige ska stå sig väl som välfärdsland och i konkurrensen med andra länder på lång sikt. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet för ett starkare och ännu mer konkurrenskraftigt Halland både nationellt och internationellt. Så vi vill vårda väljarnas förtroende från riksdagsvalet.


Henrik von Sydow (M) riksdagsledamot Hallands län
Anne Marie Brodén (M) riksdagsledamot Hallands län
Jenny Petersson (M) riksdagsledamot Hallands län
Michael Svensson (M) riksdagsledamot Hallands län

Share/Bookmark

På plats i Falkenberg!

Idag träffas moderater ifrån hela Halland.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 8 april 2011

Nu paneldiskussion om miljö och klimat.




En rättvis miljö- och klimatpolitik.
Johan Rockström - Klimatforskare, ordf Stockholm Environment Institute, Martina Krüger - Ansvarig , Klimat och energiprogram Norden, Greenpeace, Ulla Ingers - Miljödorektör, Helsingborgs Stad


- Posted using BlogPress from my iPhone

En rättvis välfärd

Vad är rättvisa...

Anna-Karin Eklund - Förbundsordförande, Vårdförbundet, Oskar Lundin - Grundare och strategiansvarig, Ung omsorg och Marika Markovits - Direktor, Stockholms Stadsmission.




Anna Kinberg Batra är moderator under förmiddagen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

En rättvis arbetsmarknad

Intressanta inlägg från jobbet.se

Just nu paneldiskussion med Metta Fjelkner - ordf, Lärarnas riksförbund, Björn Nordén - verksamhetsansvarig, Jobba i Västerås, Sofie Skaränger - vd, jobbet. Se



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 5 april 2011

Gruppmöte i riksdagen

Ser på twitter att S håller på att ändra om i laget, känns fantastiskt att vi lägger energi och tid på politikutveckling. Riksdagsgruppen får information av Stefan Attefall.



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 3 april 2011

Media rapportering...

Oki, det må vara så... Men alliansen är inte beroende av SD vilket de rödgröna är. För att få igenom rödgrönpolitik och därmed "fälla" regeringen måste de få stöd av SD. Utan SDs röster har alliansen totalt fler mandat än de rödgröna...

Andra bloggar: Thomas Böhlmark - Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 2 april 2011

fredag 1 april 2011

Förbundsstyrelsemöte

Förbundsstyrelsemöte med Moderata Ungdomsförbundet


- Posted using BlogPress from my iPhone