onsdag 27 oktober 2010

Sista dagen för motioner

I dag var det sista dagen att lämna in motioner i riksdagen.

Såg att jag både fått ris och ros, särskilt roligt var att mina motioner blivit uppmärksammade i SvD:s ledarblogg:
Jenny Petersson vill höja gränsen för avdragsrepresentation då 90 kronor sällan
täcker en vettig lunch. Petersson ligger för övrigt bakom flera bra motioner. Exempelvis vill hon göra en översyn av antalet myndigheter och
lägga ner sådana vars funktion mest handlar om opinionsbildning. (Det finns det fler som vill.) Hon vill även synliggöra skatterna i folks lönebesked (Malin Löfsjögård är inne på samma sak) och se över ett avskaffande av fribeloppet för studenter.

I morgon blir det ett besök till Halmstad sjukhus, blodgivar avd. Efter det ska jag klippa och färga håret, det var ett tag sedan. Sedan ska jag luncha med min bror, träffa moderater i Halland, åka ut till Wapnö mm, sedan ska det bli lita kampanj också :).


Share/Bookmark

måndag 18 oktober 2010

söndag 17 oktober 2010

Grattis MST

I dag har Moderata Studenter konstaterat att organisationens medlemsantal passerat 1500 - Stort Grattis!



Share/Bookmark


Sann solidaritet i Afghanistan

En svensk soldat har stupat i krigets Afghanistan, det är tragiskt och mina tankar går till den stupade soldatens nära och kära.

Dagens läge i Afghanistan understryker behovet av nationell samling kring Afghanistanpolitiken. Den 4 november hamnar frågan om den svenska Afghanistaninsatsen på riksdagens bord. Jag hoppas verkligen inte att det är vänstern som får styra utfallet i denna viktiga fråga.

Det är tragiskt det som hände den stupade soldaten i Afghanistan, och jag är övertygad att vänstern kommer använda detta för att plocka billiga poäng. Läste senast uttalandet av vänsterpartisten Linde i expressen – att det var dags att dra tillbaka trupperna.

I debatter med vänsterpartiet från jag alltid höra att de Svenska trupperna ska tas hem... Jag är stolt över de svenska männen och kvinnorna som har modet att stå upp för frihet och säkerhet runt om i världen, det är sann solidaritet. Vad har de svenska trupperna varit med och bidragit till... Idag går cirka sex miljoner afghanska barn i skolan mot knappt en miljon under talibanregimen. Två miljoner av dessa barn är flickor som tidigare var i princip förbjudna att gå i skolan. Fortfarande attackeras skolor.

Share/Bookmark

onsdag 6 oktober 2010

Sverige har fått en ny regering.

Sverige har fått en ny regering som leds av statsminister tillika moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt. Regeringen består förutom statsministern av 23 statsråd.

Riktigt kul att Hillevi Engström blir vår arbetsmarknadsminister.



Share/Bookmark


måndag 4 oktober 2010

Westerberg vald till riksdagens talman

I dag valdes Per Westerberg till talman och det behövdes inte något stöd från SD.

Westerberg vann med siffrorna 194-153. Det var fantastiskt att vara med och rösta på vår talman.

Till förste vice talman valdes Susanne Eberstein (S). Till andre vice talman valdes Ulf Holm (MP). Till tredje vice talman valdes Liselott Hagberg (FP).

Alliansen vann valet stort över de rödgröna. Allians för Sverige tar ansvar för Sverige och vår politik.

Share/Bookmark