måndag 27 september 2010

MUF vs SSU



Share/Bookmark

tisdag 21 september 2010

Riksdagen

Moderaterna i Halland fick fyra mandat till riksdagen, vilket är mycket glädjande.

Jag tackar alla som varit med i valrörelsen och bidragit till att moderaterna i Halland nådde 4 mandat, stort tack!! :)

Share/Bookmark

tisdag 14 september 2010

Bara 5 dagar kvar

Det är bara 5 dagar kvar... Tiden går fort.

I dag har jag varit med i två debatter, en på Ljud och Bild skolan i Varberg, sedan på MHF:s Tylösandsseminarie - en årlig trafiksäkerhetskonferens. Sedan har det varit kampanj för hela slanten både i Halmstad och Falkenberg :).


Share/Bookmark


måndag 13 september 2010

Appropå tomma stolar...

Appropå tomma stolar. I debatter runt om i Halland har SD varit inbjudna med inte dykt upp.

De påstår ofta att de inte får vara med i debatten och i det "politiska rummet", men när de väl är inbjudna eller har fått mandat i KF så står stolarna tomma....

Share/Bookmark

söndag 12 september 2010

Nej till Ungdomsskatten!

I går ordnade MUF Halmstad ett uppror emot Ungdomsskatten som vänsterpartierna vill införa om de kommer till makten!

Alliansen har gjort det billigare att anställa personer som är 26 år eller yngre genom att halvera arbetsgivaravgiften. Det innebär att ungdomar kan få jobb med samma lön som äldre kollegor, men att arbetsgivaren betalar mindre skatt på de ungas löner. Dessutom har alliansen infört nystartsjobben som innebär att ung arbetslösa helt slipper arbetsgivaravgiften.

Vänsterpartierna vill införa en ungdomsskatt som fördubblar arbetsgivaravgiften för alla som anställer unga människor. Då blir det lika dyrt att anställa en ungdom som att anställa någon äldre med mer erfarenhet. Förslaget är kasst för alla unga som vill jobba.


Share/Bookmark




Alliansen har egen majoritet

Alliansen leder över de rödgröna med nästan tio procentenheter, enligt en Sifo-mätning som publiceras i Svenska Dagbladet. För andra Sifo-mätningen i rad får alliansen egen majoritet, nu med 51,7 procent. Oppositionen stöds av 42 procent.

Det krävs fortsatt hårt arbete denna sista vecka före valdagen den 19 sept. Vallokalerna stänger kl 20.00, vi kämpar in i det sista.

Alliansen har under mandatperioden genomfört flera jobbskatteavdrag som har gjort det mer lönsamt att arbeta. Låg- och medelinkomsttagare har fått en extra månadslön varje år efter skatt vilket skapar fler jobb genom ökad konsumtion. Detta vill Alliansen fortsätta med under förutsättning att ekonomin tillåter det.

Att i dessa osäkra ekonomiska tider föreslå som vänsterpartierna att höja skatten på alla som heltidsarbetar med mellan 300 – 500 kronor i månaden är att bromsa Sveriges möjligheter till tillväxt och fler jobb. Att rikta en skattehöjning till alla som arbetar för att öka bidragen till de som inte jobbar med uppåt 6000 kronor i månaden för vissa är ingen arbetslinje eller framtidsinriktad politik.

Share/Bookmark





fredag 10 september 2010

Färre jobb med vänsterpartierna

Alliansens partiledare presenterade under sin kampanjresa i Skåne en granskning av oppositionens politik. Slutsatsen är att den rödgröna politiken skulle leda till omkring 115 000 färre jobb, praktikmöjligheter och utbildningsplatser.

I Halland skulle vänsterpartiernas politik innebära 3600 färre jobb, praktikmöjligheter och utbildningsplatser.

Share/Bookmark



vem vet



Share/Bookmark


onsdag 8 september 2010

Varför är Imran orolig?



Share/Bookmark

11 dagar kvar...

Tiden går fort när man har roligt.

Idag har det varit fullt upp med kampanjer mm.

Det började med kampaj på Unnaryds marknad och ett besök på Gläntan, många trevliga moderater och väljare. Efter Unnaryd var det dags för kampanj på Kattegatt i Halmstad, det var många ungdommar som tog emot en folder och växlade ett par ord.

Kl 14.15 var det dags att träffa media, alltid lika kul ;) - nyfiken på resultatet.
Efter fotografering vid valstugan var det bara att bemanna valsugan, det blev en hel del trevliga samtal med halmstadbor. Efter valstugan var det dags för samtalskampanj i Frennarp :).

Och såhär på kvällen är det dags att kolla mailen, blogga och uppdatera sig inför morgondagens utmaningar och möjligheter :).

Share/Bookmark

Mona Sahlin - Jens Stoltenberg

Mona Sahlin har fått draghjällp, av norska statsministern Jens Stoltenberg.
Undra om Mona blev glad när han sågade de rödgrönas förslag om förtida svensk reträtt ur Afghanistan.
Share/Bookmark

söndag 5 september 2010

Heja Alliansen!

Alliansen hamnar på 50,1 procent och hamnar på över 50 procent för andra mätningen i rad. Socialdemokraterna åker ner från 30,8 procent förra veckan till 28,7 procent den här, visar en ny mätning från Sifo som presenteras av SvD.

Share/Bookmark



torsdag 2 september 2010

Dagens vinnare - Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt klarade sig bra i utfrågningen tidigare ikväll!

Marie Söderqvist tyckte att Anna Hedenmo och Mats Knutson gav Fredrik Reinfeldt hårda frågor i jämförelse med de andra partiledarna.

Det blev många frågor om sjukförsäkringen, jag tycker att han gjorde en bra insatts och ett tryggt framförande.

Men svt, ni verkar inte ha uppmärksammat att den läkare som användes som exempel i utfrågningen av Fredrik Reinfeldt ska medverka på socialdemokraternas pressträff imorgon tillsammans med Mona Sahlin och Ylva Johansson. Hmmmm, vilket sammanträffande?!

Share/Bookmark