onsdag 30 juni 2010

Bio en onsdag!







I dag var jag på bio tillsammans med Niklas och My. Niklas och jag gillade filmen eclipse, medan My var mindre nöjd.

Share/Bookmark

Skattebetalarna synar Socialdemokraterna




Share/Bookmark


Grattis till Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad får rätt att utfärda doktorsexamen. Det beskedet lämnade Högskoleverket i dag.

Det är åtta högskolor; Halmstad, Borås, Gävle, Jönköping, Skövde och Malmö samt Södertörns högskola och Gymnastikhögskolan i Stockholm som tillsammans beviljats tillstånd för 15 olika områden. I Halmstad är det i informationsteknologi och innovationsvetenskap.

Högskolan i Halmstad har varit framgångsrik i att utveckla sitt utbildningsutbud och att attrahera studenter, vilket märkts genom att antalet förstahandssökande ökat år efter år.

Därför är detta besked glädjande eftersom nu stärks även attraktionsgraden på Högskolan i Halmstad som forskningsinstitution.


Share/Bookmark


Unga röstar på Alliansen 19 septemver 2010

En klar majoritet av den stora ungdomsgruppen mellan 18 och 29 år står bakom den rödgröna oppositionen inför höstens val. Stödet för den borgerliga alliansen är rekordlågt bland unga skriver SvD.

Valet kommer att handla om jobben.Samtidigt känns det som att de rödgröna försöker komma undan med en jobbfientlig politik.

Alliansen har halverat arbetsgivaravgiften för företag som anställer en person under 26 år, en person under 26 år som varit arbetslösa under en lång tid omfattas av nystartsjobben. Alliansen har dessutom genomfört en stor reform av gymnasiet för att återupprätta kunskapslinjen samt minska klyftan mellan gymnasiet och arbetsmarknaden.

Tips på frågor att ställa till en socialdemokrat: hur kan fördubblad arbetsgivaravgift
ge fler unga jobb? Hur kan det ge jobb till en enda ung människa? Jag har själv ställt dessa frågor till SSU och Socialdemokrater i debatter, insändare mm, dock har jag inte fått något svar på frågorna.

Kärnan av moderaternas och alliansens jobbpolitik är viktig. I arbetslinjen där allas strävan och förmågor ska tas till vara på, det kommer jag att kämpa för.


Share/Bookmark

tisdag 29 juni 2010

Värnplikten...

Slopa inte värnplikten Björn von Sydow med flera män för män i SvD...
Pliktlagen läggs nu vilande och militärtjänstgöringen görs frivillig. Värnplikten, eller lagen om totalförsvarsplikt, kommer att finnas kvar och görs könsneutral, dvs. både gälla män och kvinnor. Bra tycker jag!

Men Björn von Sydow mfl vill ha kvar den obligatoriska värnplikten och jämför den med skolplikten. Det är en ganska grov jämförelse, det är självklart att alla barn i Sverige ska ha möklighet till en bra skola. En bra skola är en förutsättning för att värna vårt samhälle och för att kunna ge alla människor, oavsett bakgrund, möjlighet att utveckla sina färdigheter.

Men att alla unga ska göra värnplikt känns förlegat 2010.

Share/Bookmark

måndag 28 juni 2010

S vill ha mera, mera, mera!

Thomas Östros och Mona Sahlins publicerar idag en debattartikel på DN Debatt.
Något nytt? Nej!

Östros och Sahlin har skrivit ytterligare en debattartikel;
  1. där de kritiserar Alliansen,
  2. där de presenterar ofinansierade utgifter.. då ska man komma ihåg att detta är utöver deras tillfälliga 12 miljarder som de presenterade tillsammans med de andra två vänsterpartierna.
  3. där de kritiserar jobbskatteavdraget
  4. där de raljerar över skattesänkningar..
  5. samt 25 000 jobb ska enligt S försvunnit inon vård, skola och omsorg - Aftonbladet har även skrivit om detta fakta fel.

Några korta kommentarer på det Thomas Östros och Mona Sahlin påstår:

  1. Sverige har trots krisen fler antal sysselsatta idag jämfört med 2006.
  2. Ansvarstagande?
  3. På nittiotalet stod vi med djupa budgetunderskott, nu har vi amorterat på statsskulden. Regeringen har minskat statsskulden med 150 miljarder sedan 2006. Skulden har minskat från 46 procent av BNP 2006 till 41 procent av BNP 2010.
  4. Se reflektioner ovan, sedan om S är så emot skattesänkningar, varför höjer ni inte tillbaka allt?
  5. Fakta fel av S, de verkar bort se ifrån att det har skapats jobb i den privata sektorn som kommuner och landsting nu köper in. De privata välfärdsföretagen har ökat både i antal och i antalet anställda, samtidigt som kommuner och landsting lägger allt mer pengar på privata upphandlingar...
Share/Bookmark

söndag 27 juni 2010

Tillbaka i sthlm

Nu är jag tillbaka I Stockholm efter en fantastisk midsommarhelg på Västkusten.

Midsommarafton firades i Kungshamn och Smögen, det var riktigt trevligt. Inte en regndroppe på hela dagen, det är unikt!

På midsommardagen var det dags för årets första dopp i havet, inte illa för en badkruka som jag är. Men det var härligt att bada och sola på klipporna i Smögen.

Igår lördag var det en lugn dag i och runt om Trollhättan, givetvis blev det en kebabb och fotboll på kvällen.

I dag rullade bilen mot Stockholm, det blev en låååång lunch i Mariestad, ville ju se Tyskland slå England i fotbolls VM :).






Share/Bookmark

torsdag 24 juni 2010

Glad Midsommar

Glad Midsommar!




Share/Bookmark

Vi moderater är inte nöjda i dagens HP

Vi moderater är inte nöjda

Självklart har Sverige inte gått oberört genom den djupaste och mest utbredda lågkonjunkturen sedan 1930-talskrisen, men under 2010 har vi åter fått en stark utveckling på arbetsmarknaden. Sverige har Europas starkaste offentliga finanser och är ett av de OECD-länder som har den mest expansiva ekonomiska samlade politiken. Det ser ut som om Sverige är ett av de länder där arbetsmarknaden stabiliseras tidigare. Vi ligger nu 100000 högre i
sysselsättning än 2006, och de som jobbar har pengar i plånboken.

Samtidigt är vi moderater inte nöjda. Från det att den internationella finanskrisen slog till hösten 2008 har alliansregeringen agerat för att överbrygga krisen samt mildra dess långsiktiga effekter. Inom arbetsmarknadspolitiken har regeringen gjort kraftfulla satsningar, bland annat på arbetspraktik, praktisk kompetensutveckling, lyft och jobbcoacher.

Alliansregeringen har under mandatperioden gjort det mer lönsamt att arbeta. Det är lättare att starta och driva företag. Vi har en långsiktig lösning på energipolitiken. Vi har satsat på infrastruktur och kommuner. Samtidigt har vi ordning och reda i offentliga finanser. Mot det står Thomas Östros och Hans Hoff, som i en debattartikel 14 juni skriver att de är oroade för sysselsättningen. Med vänsteroppositionens ungdomsskatt blir unga dubbelt så dyra att anställa.

Tittar vi på det jobbskatteavdrag som har genomförts, och som ni kritiserar, har de som har låga och normala inkomster fått de största skattesänkningarna. Hur mycket var och en har fått kan Thomas Östros och Hans Hoff räkna ut på jobbskatteavdrag.se. Det är jobben som bygger tillväxten och minskar klyftorna. Om man sänker skatten för företagen med 50 miljarder gynnar det naturligtvis tillväxten i Halland.

Thomas Östros och Hans Hoff vill även införa en kilometerskatt på tunga transporter på 14 kronor per mil – något som skulle slå hårt mot företagandet ibland annat Varberg och Hylte. Vissa försiktiga beräkningar visar att det kan handla om runt 350000 kronor per år och lastbil för ett åkeri. Det är svårt att se hur kilometerskatten ska kunna skapa fler jobb.

En rödgrön seger i valet i september är ett hot mot den återhämtning som nu börjar ta fart. Då skulle de återställa många av de reformer som har lagt grunden för Sveriges starka tillväxtutsikter de närmaste åren.

Henrik von Sydow (M) riksdagsledamot från Halmstad
Anne Marie Brodén (M) riksdagsledamot från Laholm
Jenny Petersson (M) riksdagskandidat från Halmstad
Michael Svensson (M) riksdagskandidat från Falkenberg
Marianne Kierkemann (M) riksdagsledamot från Kungsbacka

Share/Bookmark

Alliansen leder :)

M lyfter, S blöder. Alliansen leder klart, enligt DN/Synovates junimätning.

De rödgröna har förlorat 375000 väljare medan alliansen har vunnit 330 000 under de senaste två månaderna.

Det är glädjande att alliansens fyra partier samlar sammantaget fler anhängare än den rödgröna oppositionen.

Share/Bookmark

tisdag 22 juni 2010

moderaterna är större än socialdemokraterna

Jag vill bara poängtera att moderaterna är större än socialdemokraterna. Det är som sagt glädjande för en moderat som jag :).

Glädjande är även att alliansens fyra partier samlar sammantaget också fler anhängare än den rödgröna oppositionen.

Share/Bookmark



måndag 21 juni 2010

Arbetsgruppen för miljö och klimat presenterar rapport

Arbetsgruppen för miljö och klimat presenterar idag sin rapport. Alliansen ska bygga vidare på politiken för minskade klimatutsläpp, renare hav och bevarande av den biologiska mångfalden, som präglat de fyra alliansåren. Det är tre av huvudbudskapen i rapporten.

Sedan Alliansen tog över har Sverige blivit ledande i att minska klimatutsläppen, skyddat mer naturskog än någonsin tidigare och storsatsat för renare hav och framför allt för Östersjön.

Alliansen politik är framgångsrik på område efter område. Alliansen uppfyller klimatmålet, gör Östersjön renare, värnar naturskogarna och den biologiska mångfalden och för en energipolitik för trygga jobb och för export av ren svensk el som kan ersätta koldioxidel på kontinenten.

Arbetsgruppen har bestått utav miljöminister Andreas Carlgren samt riksdagsledamöterna Sofia Arkelsten (M), Eva Flyborg (FP) och Liza-Maria Norlin (KD).

Rapporten finner du på Alliansens hemsida

Share/Bookmark

Han var fantastiskt bra!

Den sista talaren på listan var Daniel Westling - prins Daniel. Efter detta tal har Daniel hyllats runt om i Sverige. Jag stämmer in i hyllningskören och säger vilket kärlekstal!

Daniels Kärlekstal till Victoria.
Eders majestäter, eder kejserliga höghet, eders kungliga högheter, excellenser,
damer och herrar, kära familj och vänner.
Kära Victoria. Kronprinsessa Victoria, Sveriges prinsessa, mitt hjärtas prinsessa.

För nio år sedan hade jag förmånen att lära känna en ung kvinna, med en härlig
humor, en stark pliktkänsla, och dessutom väldigt, väldigt klok.
Vi blev vänner. Ju mer jag lärde känna henne, desto mer oemotståndlig blev hon.

De här åren, med dig Victoria, har flugit förbi. Har varit de bästa i mitt liv.

Det har funnits stunder då Victorias officiella uppdrag hållit oss isär, och ofta har de tagit henne till länder och kontinenter långt bort.
Jag kommer aldrig att glömma hur hon för några år sedan åkte i väg på en av sina många resor, den här gången till Kina.
Vi skulle vara i från varandra i en hel månad.
Kvällen innan hon åkte kom hon hem från ett officiellt åtagande och hon hade mycket att förbereda inför det månadslånga uppdrag som låg framför henne.

Men i stället för att få sig lite värdefull sömn stannade hon uppe hela natten och skrev. På morgonen när hon åkt hittade jag en låda. Och i lådan hittade jag trettio underbara brev till mig. Ett för varje dag hon skulle vara borta.
Den här romantiska gesten är så typisk dig, Victoria. Den säger allt om dig som den kärleksfulla person du är.

Det var en gång... den här unge mannen var kanske inte en groda i början av sagan... som i sagan av bröderna Grimm, men han var verkligen inte en prins.
Första kyssen... förändrade inte det.
Hans förvandling var inte möjlig utan den visa kung och den visa drottning som regerat i kungadömet i många år och var fulla av visdom, erfarenhet och var godhjärtade. De visste hur det skulle gå till. Och guidade det unga paret med varsam hand och delade generöst med sig av sina värdefulla erfarenheter.

Jag känner en stor tacksamhet gentemot eders majestäter, kungen och drottningen, för ert helhjärtade stöd och för det sätt som ni har välkomnat mig in i er familj.
Mina tankar går givetvis också till min egen familj.
Till min mor och min far och min syster och hennes döttrar.

Mor och far.
Under hela min uppväxt har ni givit mig er villkorslösa kärlek. Ni har hjälpt
mig med er klokhet och ni har hjälpt mig att bygga en stark självkänsla och
trygghet genom sunda värderingar som har väglett mig genom livet.

I dag när vi färdades genom Stockholms gator, då möttes vi av en otrolig glädje och värme. Ett minne som vi kommer att bära med oss djupt in i våra hjärtan för alltid.
Under de år som Victoria och jag har haft tillsammans så har jag känt ett stort stöd i från människor som jag har mött. Det har varit väldigt viktigt för mig.
Tack.

Jag känner en djup respekt inför de uppgifter som ligger framför mig. Det kommer utan tvekan att bli en stor utmaning.
Jag ska göra mitt yttersta för att leva upp till de förväntningar som kommer att ställas på mig.
Jag kommer att göra mitt yttersta för att stödja min hustru, Sveriges
kronprinsessa, i hennes viktiga gärning.

Älskade Victoria. Jag är så stolt över det vi har tillsammans. Jag är så lycklig för att nu få vara din man.
Jag kommer att göra allt jag någonsin kan för att du ska förbli så lycklig som du är i dag.

Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så.

Oj. Stort tack. Nu får du också ställa dig upp. Nu skulle jag vilja att vi
skålar för min underbara hustru.
Skål!


Share/Bookmark

Jobbcoacher får fortsatt förtroende

Jobbcoacher får fortsatt förtroende - det visar sig att Arbetsförmedlingen förlänger avtalen med de företag som erbjuder så kallade jobbcoacher.

Sökaktivitet och stöd tillbaka till arbete är viktigt för en väl fungerande arbetsmarknad. Jobbcoacherna är kompletterande aktörer och stärker Arbetsförmedlingens verksamhet

Myndighetens uppföljning visar att systemet med coacher fungerar bra — var tredje arbetssökande som fått stöd av en coach har fått jobb inom tre månader efter avslutad insats.
”Det betyder att drygt 20.000 arbetslösa har fått jobb”, skriver Fredrik Ellwén, enhetschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.


Share/Bookmark

fredag 18 juni 2010

Ja till ny kärnkraft!

Riksdagen röstade ja till ny kärnkraft - Gammal kärnkraft ska ersättas med ny och ägare till kärnkraftsreaktorer ska bli obegränsat skadeståndsskyldiga vid kärkraftsolyckor.

De fyra borgerliga partiledarna är överens om energipolitiken. Den rödgröna oppositionen har deklarerat att de vill avveckla Sveriges kärnkraft. Däremot har väljarna inte fått veta vilka reaktorer som ska avvecklas och när detta ska ske. Och hur de tänker ersätta de 40 procent av Sveriges elproduktion som kärnkraften står för, har vi heller inte fått något svar på...

Skriver även i dagens HN tilsammans med Henrik von Sydow, Anne Marie Brodén, Michael Svensson och Marianne Kierkemann

Rösta inte bort arbetslinjen

Rödgröna återställare hotar den ekonomiska återhämtningen hävdar riksdagsledamöterna Henrik von Sydow, Anne Marie Brodén och Marianne Kierkemann samt riksdagskandidaterna Jenny Petersson och Michael Svensson i ett svar till Thomas Östros och Hans Hoff i HN den 7/6.

Självklart har Sverige inte gått oberört genom den djupaste och mest utbredda lågkonjunkturen sedan 1930-talskrisen, men under 2010 har vi åter fått en stark utveckling på arbetsmarknaden. Sverige har Europas starkaste offentliga finanser och är ett av de OECD-länder som har den mest expansiva ekonomiska politiken. Det ser ut som om Sverige är ett av de länder där arbetsmarknaden stabiliseras tidigare. Vi har nu en sysselsättning som ligger
100 000 högre än 2006.

Samtidigt är vi moderater inte nöjda. Från det att den internationella finanskrisen slog till hösten 2008 har Alliansregeringen agerat för att överbrygga krisen samt mildra dess långsiktiga effekter. Inom arbetsmarknadspolitiken har regeringen gjort kraftfulla satsningar, bland annat på arbetspraktik, praktisk kompetensutveckling, lyft och jobbcoacher.

Alliansregeringen har under mandatperioden gjort det mer lönsamt att arbeta. Vi har gjort det lättare att starta och driva företag. Vi har kommit fram till en långsiktig lösning på energipolitiken. Vi har satsat på infrastruktur och kommuner. Detta har vi gjort samtidigt som vi har ordning och reda i offentliga finanser.

Mot det står Thomas Östros och Hans Hoff och skriver att ni är oroade för sysselsättningen. Med vänsteroppositionens ungdomsskatt blir unga dubbelt så dyra att anställa om Mona Sahlin blir statsminister efter valet 2010.

Jobbskatteavdraget har gett de som har låga eller normala inkomster störst skattesänkning. Det är jobben som bygger tillväxten och minskar klyftorna.

Östros/Hoff vill även införa en kilometerskatt på tunga transporter på 14 kronor per mil – något som skulle slå hårt mot företagandet i bland annat Varberg och Hylte. Vissa försiktiga beräkningar visar att det kan handla om runt 350 000 kr per år och lastbil för ett åkeri. Det är svårt att se hur detta ska skapa fler jobb.

En rödgrön seger i valet är ett hot mot den återhämtning som nu börjar ta fart. Sverige och Halland ska inte riskera att rösta bort ansvarstagandet, arbetslinjen och Anders Borg till förmån för Thomas Östros, Hans Hoff och de tre vänsterpartierna.

Henrik von Sydow
Anne Marie Brodén
Jenny Petersson
Michael Svensson
Marianne Kierkemann


Share/Bookmark

Jag och Niklas i HP

Vi måste arbeta mer

För att klara av framtidens utmaningar behöver vi arbeta mer, inte mindre. Vi behöver fler jobb att gå till, inte färre. Med rätt förutsättningar för unga i dag har Sverige all möjlighet att vara först med framtidens jobb.

En ny Alliansregerings viktigaste uppgift måste vara full sysselsättning och särskilt måste ungdomar prioriteras. Valrörelsen kommer att domineras av Alliansens förslag för att öka ungas anställningsbarhet och för att främja framväxten av framtidens jobb. Mot detta står vänsterexperimentets ungdomsskatt som ska göra det dubbelt så dyrt att anställa personer under 26 år.

Jobbskatteavdraget, sänkta arbetsgivaravgifter, RUT-avdrag, förbättringar i LAS och stora satsningar på innovationer, utveckling och miljö har skapat förutsättningar för framtidens jobb. Dessutom har arbetsgivaravgiften halverats för unga och helt tagits bort för långtidsarbetslösa unga. Ändå är det mesta ogjort och ijakten på framtidens jobb och full sysselsättning måste en ny Alliansregering öka takten.

Det måste bli enklare och lönsammare att jobba och förverkliga idéer. Skolan behöver moderniseras och utbytet med näringslivet öka. Nya sektorer måste öppnas med utökade hushållsavdrag, till exempel för IT-tjänster. Genom att modernisera Sverige med satsningar på forskning och miljöteknik skapar vi förutsättningar för nya jobb. Sammanhållningen måste stärkas genom aktivare matchning och fler stödåtgärder för dem som står längst ifrån arbetsmarknaden. I stället för bidragshöjningar måste unga människor få chansen att jobba i och utveckla välfärden.

Alternativet till dessa reformer är ett rödgrönt jobbstopp med en särskild skatt riktad mot unga. Med vänsterpartiernas budget blir det 8 590 kronor dyrare per år att anställa en student som jobbar extra och tjänar 4 000 kronor i månaden. En ung och nyexaminerad lärare med en lön på 23 000 kronor kommer att kosta ytterligare 43 905 kronor per år för skolan. Bara ungdomsskatten kommer att ta tre miljarder från välfärden för att i stället användas för att höja bidragen för dem som inte jobbar med upp till 6 000 kronor i månaden.

De tre vänsterpartiernas bidragspolitik är inte bara ett jobbstopp, den är också ett hot mot våra miljö- och välfärdsambitioner. Alliansens politik kan göra Sverige till ett föregångsland. När Sverige jobbar kan alla människor få bra liv och tillsammans kan vi gå framåt.

Jenny Petersson (M)
riksdagskandidat från Halmstad
Niklas Wykman (M)
förbundsordförande, MUF



Share/Bookmark

torsdag 17 juni 2010

Ja i dag till ny kärnkraft.. Hoppas jag :)

Dagens omröstning i riksdagen gör det möjligt att värna välfärden, säkra jobben och se till att människor och företag får el.

Sverige har ambitiösa klimatmål. Vi är ett av de länder som har allra lägst utsläpp av växthusgaser per person. Vi ska fortsätta minska utsläppen av växthusgaser, men samtidigt måste vi även värna om välfärden och jobben.

Sverige ska även vara ett föregångsland på energiområdet. Förnyelsebar energi ska växa fram sida vid sida med vattenkraft och kärnkraft.

Det här är i korthet det förslag som väntas få grönt ljus i dag:
Det blir åter tillåtet att bygga nya kärnkraftsreaktorer.
Detta får bara ske om den nya reaktorn ersätter en gammal och på de platser där det redan finns kärnkraftverk i dag.
Sverige ska även i fortsättningen ha maximalt tio reaktorer.
Kärnkraftsverkens ägare får ett större ansvar för skadestånd i händelse av en olycka.
Nya reaktorer ska byggas utan statliga subventioner.

onsdag 16 juni 2010

Fredrik Reinfeldt har ökat sitt övertag

Fredrik Reinfeldt har ökat sitt övertag över oppositionsledaren Mona Sahlin i frågan om vem som är bäst som statsminister. Särskilt när det gäller frågan om vem som inger mest förtroende.
Reinfeldt får bättre omdömen än Sahlin på undersökningens alla fem punkter.
Vem företräder Sverige bäst utomlands? 68 procent för Reinfeldt mot endast 18 procent för Sahlin.
Bästa ledare i en kris? 62-20 till Reinfeldts fördel.
Bästa regeringschef? 60-23.
Bäst på att skapa riksdagsmajoritet för sin politik? 55-26.
Ingjuter hopp om bättre framtid? 46 procent sa Reinfledt och 37 procent tyckte Sahlin.

Reinfeldt slår Sahlin på samtliga punkter, det är glädjande att se!! Nu ser vi till att Alliansen vinner valet 2010!

tisdag 15 juni 2010

Det gör ont!

Alla barn och ungdomar har rätt till kärlek, trygghet, omsorg, utveckling,
skydd, och hälsa. Barn skall få vara barn. Det spelar ingen roll om de är biologiskabarn, styvbarn, plastbarn eller adopterade. Skaffar man barn så ska man ta hand om dem.

Det gör ont att läsa artiklen i Aftonbladet där Svenska adoptivföräldrar skickade tillbaka sitt barn. Adoption ska vara för barnets bästa. Det innebär till exempel att
barnet ska få föräldrar och ett hem att växa upp i. Barnets främsta sätt först, det gör ont att se att vuxna människor kan behandla barn så illa som den lilla flickan som nu finns i Gambia.

Förtroendet för Fredrik är stort!

Bara varannan socialdemokratisk väljare vill se Mona Sahlin som statsminister efter valet i höst, visar en ny Sifo-undersökning.

42 procent ville ha kvar Fredrik Reinfeldt som statsminister efter valet, 29 procent var tveksamma, eller visste inte vem de föredrog. Mona Sahlin fick stöd av 16 procent.

Det är glädjande att se att Fredrik Reinfeldt har högt förtroende hos sina egna och bland motståndarens väljare. Det är förstås positivt och något som Alliansen och Moderaterna bör dra nytta av.

måndag 14 juni 2010

Love It!!

Vår Statsminister Fredrik Reinfeldt

Inför höstens val vill Moderaterna åter slå Socialdemokraterna i deras bästa gren och göra större satsningar på vård och omsorg än de rödgröna hittills lovat.

Moderaternas förnyelse till de nya moderaterna har tillsammans med bildandet av Alliansen förändrat den svenska politiska kartan. Moderaterna och Alliansen vann den politiska debatten om jobben 2006 och har varit starkast i denna gren sedan dess. Återupprättandet av arbetslinjen var och är vinnande.

När ett parti som socialdemokraterna väljer att stå still och moderaterna fortsätter sin förnyelse är det klart att människor blir nyfikna. Om nyfikenheten leder till en framgång 2010, återstår att se. Val avgörs på valdagen när alla röster avgetts.

söndag 13 juni 2010

Moderaterna störst igen!

Expressen, efter succésiffrorna i SCB-mätningen så rasar Socialdemokraterna - och Moderaterna är största parti igen.

Som moderat känns detta fantastiskt, men val avgörs på valdagen när alla röster avgetts...

Tillbaka i Stockholm

Då var jag tillbaka i Stockholm, efter några dagar i Blekinge.
Jag har varit på Sweden Rock, det var en fantastisk festival.
Jag hann med att njuta och rocka till bra musik, bli besviken på band som var kassa.
Nästa år hoppas jag på bättre väder :)





Solen sken ibland :)


Kampanj lönar sig!



Kampanjhjältarna :)



tisdag 8 juni 2010

Det är alltid någon annans fel..

Det går inte så bra för Mona Sahlin och den Rödgröna alliansen. Givetvis ifrågasätts Mona Sahlins förmåga och kompetens som ledare och detta samtidigt som människor uttalar sig kritiskt.

Bodström, det är ofta sakliga argument som framförs av kritikerna, själv är jag nöjd över att Mona Sahlin är partiordförande för Sveriges näst största parti.
Idag lanserar Moderaterna sin vallåt som heter Flyter. Låten kommer under valrörelsen att framföras av Wille Crafoord, Mange Schmidt och Sofia Talvik.

Lyssna på låten, här

Flyter

Det här är en låt
Låt den klinga sitt plong
utan tvingande tvång – det är bara en sång
Och vi gillar att sjunga utan händer för munnen
Lycka är att tycka utan att vara tvungen
Vi bör bejaka inte hålla tillbaka
varje utstickande haka som vill smaka
och jag vill ha en stad
som blir glad om man är entusiast
Vill ha ett land som tar hand om
utan att hålla fast

Om det flyter – låt det flyta
Om det funkar – låt det funka

Om du är driftig så kom igen och driv nåt
Om du är skrivkunning kom igen och skriv nåt
Om du har viljan så kommer du att bli nåt
Tänk på våra barn som ska vandra där som vi gått
Tänk på alla de som gick där före oss
om vi fick säja någonting och de hörde oss
Kanske tackar vi de döda för vår demokrati
Kanske tackar vi för frihet oavsett parti

Om det flyter – låt det flyta
Om det funkar – låt det funka

Tänk att fria viljor ännu anses va så märkliga
Det finns så många därute med drömmar att förverkliga
För många grupperingar dopar med duperingar
men glöm vad vi tillhör - bedöm vad vi tillför
Och skrota ruttna inrotade vanor och anor
Fundera mer i dina egna banor utan fanor
Det finns förtjänster både till höger och vänster
men kitteln i mitten så hittar man hiten med titeln

Om det flyter – låt det flyta
Om det funkar – låt det funka

Bygg en moské baby bygg gärna tre baby
Låt ingen annan jävel krossa din idé baby
Vi sågas gärna en gång till av skarpa hjärnor
men att få säja vad vi vill ger vi fem stjärnor

Estradörer frisörer entreprenörer
Lektörer Dansörer lastbilschaufförer
Direktörer konduktörer Charmörer som förför er
Regissörer flanörer distributörer
Massörer som rör er Grannar som stör er
Ingenjörer körer sufflörer traktörer
Skulptörer krönikörer OS-medaljörer
Underleverantörer riddarhus-sirer amatörer;
Vad ni än tar för er

Om det flyter – låt det flyta
Om det funkar – låt det funka

hur tänkte han?!?!

Man försökte ta sig in hos polisen - En man i 25-årsåldern försökte klättra över en av grindarna in till polisstationen i Halmstad natten till tisdagen.

Men de poliserna upptäckte intrångsförsöket och skrämde mannen på flykt. Efter en kort jakt till fots greps mannen utanför grindarna.

Bryta sig in hos någon är fel, idiotiskt och straffbart, för att bryta sig in hos polisen måste man ha noll koll... Hur tänkte han!?

Så gör vi Sverige till ett Föregångsland för unga

Dagens tips - Ett seminarium om Moderaternas politik för ungdomar.
Moderaterna har höga ambitioner och mål för Sverige. Vi vill skapa föregångslandet för unga. För att nå dit måste vi fokusera på ungdomars vardag och de samhällsproblem unga människor i Sverige ställs inför. Vi gör detta genom att tala om konkreta områden som jobb, skola, trygghet och om rätten att få vara sig själv och bygga sitt eget liv.

Tid: Torsdag den 10 juni
Plats: Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm

Medverkande: Per Schlingmann, partisekreterare Sven Otto Littorin, arbetsmarknadsminister Oskar Öholm, riksdagsledamot Anna König Jerlmyr, riksdagsledamot Linda Norberg, ordförande utbildningsnämnden i Nacka Niklas Wykman, ordförande för Moderata ungdomsförbundet

Program
10.00-10.30 Kaffe
10.30-11.20 Panelen ger sin syn på hur Sverige ska bli ett föregångsland för unga
11.20-12.20 Panelen besvarar frågor från publiken och bland annat från:
SECO – Samir El -Sabini
SACO Studentråd - Lisa Gemmel
Blatteförmedlingen - Ivan Daza
Centrum för ätstörningar - Hanna Österberg
12.20-12.30 Per Schlingmann avslutar

Anmälan till media@moderat.se

Välkomna!

måndag 7 juni 2010

Färre Socialdemokrater vid regeringsmakten i Europa...

Socialdemokraterna på DN idag - Fler regeringar som tar ansvar för de offentliga finanserna är vad Europa behöver. Därför måste stabilitets- och tillväxtpakten göras stramare. Fantastiskt att de backar upp Anders Borg och Alliansens politik på området.

Börjar S inse att de inte har lågt förtroende i frågan?

Mona, det Europa behöver är färre socialdemokrater i regeringar runt om i Europa.

Niklas Sandström skriver på sin blogg om två faktorer som S "glömt bort" i deras artikel.

1) Att Wanja Lundby-Wedin som även är Europafackets ordförande (och som sitter tillsammans med Thomas Östros och Mona Sahlin i Socialdemokraternas verkställande utskott) argumenterat för att medlemsländerna ska bryta mot stabilitetspakten.

2) Att Thomas Östros och Mona Sahlin godkände försvagningen av stabilitetspakten när de var ministrar i den dåvarande Socialdemokratiska regeringen.

Det jag även tycker är bra att komma ihåg var att Europas socialdemokrater menade att EU:s samordnade stimulanspaket på motsvarande 3,3 procent av BNP var på tok för litet. De svenska socialdemokraterna drev den linjen också...

Mona Sahlin i sin budgetmotion 2009 menade att Sverige släpade efter på grund av för små finanspolitiska stimulanser och tog USA och Spanien som föredömen: “Störst insatser har genomförts i Förenta Staterna – en sammanlagd stimulans på närmare 6 % av BNP 2008-2010. Bland de större europeiska länderna har aktiviteten varit störst i Spanien där ekonomin har stimulerats med knappa 4 % av BNP.” Tur för Sverige att socialdemokraternas krispolitik inte verkställdes?

Export - Ewa sätter höga mål

Nice, för om svenska företag ska kunna delta mer i den kraftigt ökande internationella konkurrensen om kunder och affärer krävs bättre förutsättningar för svenska exportföretag och exportfrämjandet i Sverige.

Sveriges export ska fördubblas, vår handelsminister Ewa Björling sätter nu upp målet att Sverige ska fördubbla sin export på fem år. Vidare skriver Ewa att detta kan skapa uppemot en halv miljon nya jobb. Mer export leder till fler jobb i Sverige. Därför sätter Ewa Björling upp målet att Sverige ska fördubbla sin export på fem år.

söndag 6 juni 2010

MUF Östergötland - Föregångslandet

Idag är det Sveriges nationaldag, och det finns mycket vi kan vara stolta och glada över idag. Sverige är på många sätt ett bra land. Vi har ett Sverige med en fantastisk natur, ett Sverige där alla får gå i skolan, där den som är sjuk kan få vård och där människor trivs att bo.

Vi har dessutom ett friare Sverige idag än för fyra år sedan. Det är alltid värt att fundera över, men kanske extra mycket idag när vi firar vårt fina land. Idag har vi ett Sverige där studenter inte längre tvingas vara med i studentkåren. Ett Sverige där du får välja vilken vårdcentral du vill tillhöra. Ett Sverige där du får behålla mer av din lön. Ett tryggare Sverige med fler poliser. Ett Sverige där allt fler blir friskare. Ett Sverige där alla får gifta sig, oavsett sexuell läggning. Ett Sverige där vi satsar på grön teknik och på att minska utsläppen. Ett Sverige vi kan vara stolta och glada över.

Men vi har också ett Sverige där många unga inte har jobb. Vi har ett Sverige där inte tillräckligt många går ut gymnasiet med fullständiga betyg. Vi har ett Sverige som ännu inte är tillräckligt jämställd. Vi har ett Sverige där unga diskrimineras på arbetsmarknaden. Ett Sverige där det inte alltid är så lätt att komma till som ny medborgare. Vi har ett Sverige där inte tillräckligt många får chansen att lyckas. Men kanske viktigast av allt, vi har ett Sverige där vi inte kan ta det fria för givet.

Vi måste fortsätta jobba för ett friare Sverige. Ett Sverige där alla får möjligheten att känna friheten och tryggheten utav att ha ett arbete att gå till. Ett Sverige där vi inte gör skillnad på jobb och jobb, utan där vi älskar alla jobb. Ett Sverige där alla får en bra utbildning, genom att öka fokus på kunskapen och elevens inflytande över sin egen skolgång. Ett Sverige som är jämställt där ingen placeras i socialismens fack. Ett Sverige där alla har samma chans. Vi moderater vill jobba för ett friare Sverige. Ett Sverige som är ett föregångsland på riktigt, där alla har chans att nå just sina drömmar. Idag firar vi nationaldag och gläds åt allt som är bra med Sverige, men imorgon fortsätter vi att bygga ett bättre Sverige.

Låt oss nu tillsammans fortsätta att bygga Sverige till ett riktigt föregångsland.

fredag 4 juni 2010

Vilken dag!!

Jag blir sååå glad, ja - opinionsmätningar inte är valresultat men de säger något om hur läget är bland väljarna.

I Demoskop som presenteras i Expressen, är fantastisk utifrån ett moderat perspektiv. För första gången i en mätning i Demoskop så är Moderaterna det största partiet.

Moderaterna är Sveriges nya arbetarparti och vi älskar alla jobb. Sverige mår bra när Sverige jobbar!

torsdag 3 juni 2010

Alla människor borde få leva i fred och frihet...

Jag hade inte tänkt blogga om konvojen till Gaza. Jag är en Israelvän, och tycker det är en fruktansvärd tragedi att människor fått sätta livet till. Men jag är samtidigt inte överraskad att Israel gick ombord men att det skulle ske på det sättet och på internationellt vatten är oroande. Det som har hänt på båtarna måste utredas och de ansvariga måste ta konsekvenserna av en sådan utredning.

I många medier har Ship to Gaza beskrivits som en fantastisk välgörenhetsresa. En ärligare beskrivning är att det är en politisk aktion. Vill man hjälpa människorna på Gaza bör man göra det genom väletablerade bistånds- och hjälporganisationer.

Medlemmar av den turkiska islamistorganisationen IHH menar att Israels kapning av konvojen till Gaza blev en propagandaseger för just dem. IHH har varit ledande organisatör och finansiär bakom konvojen om detta skriver DN om.

– IHH är nära förbundet med Hamas och har en lång historia av stöd till väpnad kamp, inklusive terroristaktioner. Organisationen har också nära band med andra militanta islamistgrupper, exempelvis al-Qaida, hävdar den svenske terrorforskaren Magnus Norell.

Alla människor, i hela Mellanöstern, borde få leva i fred och frihet. Det krävs mer av försoning och förlåtelse och mindre av konflikt.

onsdag 2 juni 2010

Inte bara (m)er pengar i plånboken, nu även nya

Nya pengar i plånboken...Och nej, det gäller inte vänsterns sedelpress som lovat allt till alla. Utan Riksbanken kommer att införa en tvåkrona och en 200-kronorssedel.

Alliansen, alliansen....

Alliansen vinner flest av de ungas röster skriver DN. Tidningen Metro har genomfört undersökningen som omfattade kvinnor och män i åldrarna 18 till 34 år.

39 procent av de tillfrågade uppgav att de tänker rösta på Alliansen i valet, jämfört med 36 procent på de rödgröna.

Alliansen består av Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet Liberalerna och Kristdemokraterna. I valet 2006 fick alliansen väljarnas förtroende att bilda regering och söker nytt förtroende för detta i valet 2010.

Vad jag längtar till nästa kampanj med Moderaterna och Moderata Ungdomsförbundet.
Moderaterna är Sveriges nya arbetarparti och vi älskar alla jobb. Sverige mår bra när Sverige jobbar!

tisdag 1 juni 2010

Det pekar uppåt

Konjunkturbarometern visar att positiva vindar blåser över Sverige.

Konjunkturinstitutets barometer stiger kraftigt i maj och stämningen bland företag och hushåll är starkare än normalt.

Moderaterna är Sveriges nya arbetarparti och vi älskar alla jobb. Det finns inga jobb som är för små, för stora eller för fina för att vi inte ska göra allt vi kan för att de ska finnas. Moderat politik står mot ett vänsterexperiment med ett miljöparti som vill begränsa jobben i Sverige. Sverige mår bra när Sverige jobbar!

Ett gammal groda att lyfta.. det är bara att le

GodMorgon!! Kom att tänka på ngt som inträffade i debatten mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin på Stockholmsmässan 27/5

Mona Sahlin ville vara ärlig och berätta för väljarna även sådant som kanske inte är så populärt, men som de rödgröna tänker göra om de vinner valet i höst. Som höjd bensinskatt, till exempel. Hon tog i från tårna.

– Vi höjer bensinskatten med 49 kronor litern.
– VA? hördes rop från publiken. Och skratt.
– Vad skrattar ni åt? undrade Sahlin.
Fredrik Reinfeldt ryckte in:
– 49 ÖRE litern.

Läs hela inlägget på Johanna Mélens blogg "I hälarna på Reinfeldt"