fredag 30 april 2010

MUF Halmstad demonstrerar på 1 maj!

Tillståndet är fixat och i morgon demonstrerar Moderata Ungdomsförbundet i Halmstad på Halmstads gator och torg :).

Lyka till Mikael Persson och resten av gänget, ni är grymma.

Som vanligt är det inga glada miner från SSU, de verkar tro att de har ensamrätt på 1 maj.

Själv åker jag till Bratislava och är borta ett par dagar, ska bli skönt!

Debatt i dagens HP

Flygkrisen visar de grönas framtidsvision

Under april har vi upplevt hur askan från isländska vulkanen Eyjafjallajökull dragit in över Sverige och Europa. Askmolnet har påverkat flyg från och till Halmstad City Airport och resulterat i flera inställda flyg. Människors har blivit strandsatta på flygplatser runt om i landet och världen. Flyget är ett av många viktiga kommunikationsmedel - flyget skapar möten, upplevelser, affärer och jobb för många människor.

Det många inte reflekterat över är att vulkanutbrottet ger en bitter försmak om Miljöpartiets förslag att förbjuda flyget blir verklighet. Miljöpartiet går till val på att lägga ner flygtrafiken i stora delar av Sverige. Man vill begränsa människors rörlighet genom höjda kostnader för flygresor samt förbjuda inrikesflyget söder om Sundsvall.

Det är viktigt att ha en politik för ett bättre klimat än ett bra partinamn. Det handlar om att leverera en miljöpolitik som gör verklig skillnad.
Styrkorna i den moderata politiken är att vi ger mer miljö för pengarna, är heltäckande vad gäller energifrågorna och är starka när det gäller internationellt samarbete och använder effektiva styrmedel. Vi tar hänsyn till att Sverige står för 0,2 procent av världens utsläpp, därför satsar vi på att göra snabba och effektiva utsläppsminskningar iandra länder samtidigt som Sverige fortsätter gå före i klimatarbetet.

Det är tråkigt att Miljöpartiet intar en teknikpessimistisk hållning och riktar in sin kritik på flyget som transportmedel. Det är förvisso samma gamla argumentation som Miljöpartiet använder gentemot bilen.

Det är bättre för framtiden att leverera en miljöpolitik som gör verklig skillnad, som både gynnar människors rörlighet och minskar utsläppen, för det är utsläppen vi måste komma åt, inte flyget i sig.

Jenny Petersson :)

Eric Erfors - Här är ditt 1 maj tal, Wanja

En av de bättre ledarna jag läst på länge... I dagens expressen Eric Erfors: Här är ditt 1 maj-tal, Wanja!

I morgon är det Första maj. Wanja Lundby-Wedin är bortkörd från sin hemmaplan, Norra Bantorget, och talar i stället i Göteborg.
Jag har talet du borde hålla, Wanja
:

Mötesdeltagare!
Det är härligt att stå här på Götaplatsen med er! Första maj är en dag när vi samlas för att demonstrera för arbete, rättvisa och fred.
Men Första maj borde också vara tid för reflektion och självkritik.
Tillsammans blir vi starka och svensk fackföreningsrörelse är starkast i världen. Det betyder att vi har stor makt och stort ansvar.
Kräver vi alltför höga löner hotar vi jobben, håller vi uppe ingångslönerna ökar ungdomsarbetslösheten. Ska vi vara trovärdiga i vår kamp för jobben måste vi också erkänna detta.

Kamrater!
Jag måste också vara självkritisk: Ja, jag har innehaft alldeles för många styrelseuppdrag. Många har av tradition varit LO-ordförandens uppgift. Historien har ett starkt grepp om oss i arbetarrörelsen. Det är hög tid att bryta oss loss, anpassa oss till verkligheten och bli den frihetsrörelse facket måste vara. Jag kommer därför också lämna min plats i Socialdemokraternas verkställande utskott.
Kamrater, vi måste stå fria! Sverige behöver en partipolitiskt oberoende och stark fackföreningsrörelse.
(APPLÅDER)
För vi lever i nya tider nu, vi lever i en tid när en minoritet av våra medlemmar röstar på Socialdemokraterna.
En fackförening ska företräda medlemmarnas intressen och inte något enskilt parti. Vi ska söka de politiska samarbeten som för stunden tjänar våra medlemmar bäst.

Mötesdeltagare,
vi har genomlidit den värsta finanskrisen sedan 1930-talet. Nu ljusnar det på Hisingen, Volvo behöver åter personal. Runtom i Sverige nyanställer man och jag kan stolt säga: svensk fackföreningsrörelse har spelat en viktig och konstruktiv roll under krisen. Jag tänker bland annat på IF Metall och Stefan Löfven. Stefan är en modig och modern facklig ledare. Eller hur, kamrater?
(APPLÅDER)
Tack vare IF Metalls krisavtal, där man lokalt kunde besluta om tillfällig arbetstidsförkortning, slapp tusentals metallare förlora jobbet.

Kamrater,
I kväll är det Cirkus Skratt på Heden, vi har subventionerat biljetten, gå dit! Den är garanterat mer underhållande än Cirkus Littorin.
Regeringens clowner tror att bara man differentierar a-kasseavgiften så sjunker arbetslösheten. Clownerna behövde två år på sig för att tillsätta ytterligare en a-kasseutredning.
Nej, det räcker nu. I massarbetslöshetens Sverige står en miljon utanför a-kassan. Vi måste vara solidariska med dem, inte med något historiskt fackligt egenintresse. Det är dags att Sverige får en allmän statlig arbetslöshetsförsäkring. Det är lika naturligt som att vi har en solidariskt finansierad sjukförsäkring.
(APPLÅDER)

Kamrater,
Vi lever i ett av världens rikaste länder. Vi lever i ett av världens mest jämställda länder. Och vi lever allt längre.
Det innebär inte att vi ska parkera oss i någon förnöjsamhetens soffa.
Vi får aldrig glömma vad som skapar vår välfärd. Det är ni mötesdeltagare, ni som tar spårvagnen till jobbet på Sahlgrenska och SKF, ni som pendlar till Mölndal och jobbar ihop AstraZenecas exportvinster. Det är ni som bygger vår gemensamma välfärd!
Vi i LO måste erkänna att vi har varit alldeles för fokuserade på fördelningen av tillgångar och alldeles för litet engagerade i vad som skapar jobb och tillväxt.

Mötesdeltagare,
En fackföreningsrörelse i ständig förnyelse kan inte blunda för de möjligheter och utmaningar globaliseringen ställer oss alla inför. Därför kommer jag att bjuda in arbetsgivarna och näringslivet till att skapa ett Arbetsmarknadens globaliseringsråd. Tillsammans är vi i Sverige starka!
Tack för ordet."

torsdag 29 april 2010

"Tobleroneaffären"

Visst kan man tycka att det var lite oschyst av Odell att dra upp Mona Sahlins stora politiska och personliga misslyckande – ingen har väl missat att Odell refererade till den så kallade ”Tobleroneaffären”? – men det är lite svårt att förstå varför Socialdemokraterna överreagerar som de gör.

Odell och Bodström i TV4Nyhetsmorgon

onsdag 28 april 2010

bensinskatten höjs med 49 öre... om den rödgröna röran vinner

Vänsterpartierna presenterade idag ett gemensamt förslag om kraftigt höjda bensinskatter.
Under nästa mandatperiod vill oppositionen se skattehöjningar på bensin med totalt 49 öre. Det innebär att drivmedelskostnaden för bilister öker...

ökad besinskatt tillsammans med förslaget om kilometerskatt och en återinförd förmögenhetsskatt slår rakt mot de entreprenörer och företagare som är avgörande för om vi ska kunna få fler jobb i Sverige. Följden skulle bli sämre möjligheter att driva företag och färre nya jobb.

Hur blir det fler jobb och hur bidrar dessa förslag till återhämtning av finanskrisen?!

Kampanj och debatt i Kungsbacka




tisdag 27 april 2010

Trafikforskare dömer ut oppositionens föreslag

Trafikforskare dömer ut oppositionens föreslagna satsning på höghastighetståg som dyr och ineffektiv.... Peter Eriksson (MP) säger själv att miljövinsterna inte är så bra om man inte går från biltrafik eller flygtrafik till järnväg... Min fundering, höghastighetståg mellan Borås och Göteborg vem ”tusan” har behov av bara den sträckan? samma sak mellan Linköping och Stockholm!?!? Borde det inte vara sträckor där flyget ersätts enligt er argumentation, Hur tänkte ni S+V+MP !?!?


måndag 26 april 2010

Reinfeldt vs Sahlin

Politikerbloggen om REINFELDT VS SAHLIN. Svenska folket anser att Fredrik Reinfeldt är bättre som statsminister än vad Mona Sahlin skulle vara. Det visar en ny mätning från Skop.

Skop har låtit 1000 svenskar svara på frågan: Vem tror du är skickligast på att leda en regering?

Resultatet ser ut så här:
Fredrik Reinfeldt: 74 procent
Mona Sahlin: 26 procent

Undersökningen visar att även bland LO-medlemmarna så är det fler som tror att Reinfeldt är skickligare än Sahlin på att leda en regering

Miljöpartiets valmanifest, återgång till det gamla

torsdag 22 april 2010

Bra med en politik för framtiden...

Det är viktigt att ha en politik för ett bättre klimat än ett bra partinamn... Det handlar om att leverera en miljöpolitik som gör verklig skillnad. Styrkorna i den moderata politiken är att vi ger mer miljö för pengarna, är heltäckande vad gäller energifrågorna och är starka när det gäller internationellt samarbete och använder effektiva styrmedel. Vi tar hänsyn till att Sverige står för 0,2 procent av världens utsläpp, därför satsar vi på att göra snabba och effektiva utsläppsminskningar i andra länder samtidigt som Sverige fortsätter gå före i klimatarbetet.

Vi får enligt Miljöpartiet gärna välja att resa och träffa släkt eller vänner i andra delar av Sverige och världen men bensinpriset ska höjas med 2 kronor litern, samtidigt som alla inrikesflyg söder om Sundsvall ska förbjudas. Vi får gärna titta på tv, använda elektroniska prylar och ladda våra mobiltelefoner men kärnkraften som står för 45 procent av all elproduktion i Sverige ska avvecklas omedelbart utan att ersättas. Inte ens människor i andra länder ska få ta del av samma välstånd och kunna leva sina liv som de själva vill utan Miljöpartiet vill införa klimattullar mot fattiga länder som inte väljer rätt, vilket osolidariskt skulle slå otroligt hårt mot tredje världen.

onsdag 21 april 2010

MUFs nya hållning till skolornas kampanjförbud...

Efter att Skolverkets riktlinjer publicerats den 19 april 2010
har Moderata Ungdomsförbundet med stöd av den, fattat beslut
om en policy rörande skolbesök...

•Alla skolor som nekar kampanj kommer att anmälas till skolinspektionen
•Alla skolbeslut som nekar kampanj kommer att överklagas till förvaltningsdomstol
•Vi uppmanar alla medlemmar som går på en skola med ett sådant beslut att kampanja. Om skolan försöker förhandsgranska, censurera, förbjuda eller konfiskera material är detta ett brott mot tryckfrihetsförordningen och kommer att polisanmälas
•Alla medlemmar som kampanjar kommer få stöd från MUF centralt. Om en skolledning för sig skyldig till stöld, hot, egenmäktigt förfarande, brott mot tryckfrihetsförordningen eller annan kränkning kommer detta att polisanmälas.

Niklas Wykman höll idag en pressträff om Moderata Ungdomsförbundets nya hållning till skolornas kampanjförbud... den finns att se här.

Många vill till halmstad :)

Högskolan Halmstad har slagit rekord i antalet sökande. Drygt 21 000 personer har sökt utbudet av kurser och program. Det är en ökning på 30 procent från förra året.

det är fantastiskt att fler och fler väljer att söka sig till halmstad :)

tisdag 20 april 2010

Marionetter!?

Avtalsrörelsen har pågått en tid och det levereras angrepp från respektive sidor...

Fackförbunden är bittra över att arbetsgivarna inte vill tillmötesgå kraven på höjda reallöner, det är förståligt att de vill maximera sin amedlemamrs löner men det blir ganska paradoxalt i skenet av den kritik ang jobbskatteavdraget som de framför till regeringen....

Det förblir är en gåta för mig är hur LO och de övriga facken kan vara så negativa mot jobbskatteavdraget, trots att detta avdrag gynnar de grupper som LO säger sig företräda...

Kanske dags för LO och övriga fackförbund att sluta vara socialdemokraternas marionetter..

måndag 19 april 2010

Besök i Halland

I dag har jag, Henrik von Sydow och Michael Svensson besökt Arbetsförmedlingen i Halmstad och region Halland. Syftet med besöken var att uppdatera oss om läget på den halländska arbetsmarknaden.

Arbetslösheten är en stor utmaning. I Halland ser det ut att ljusna, och Arbetsförmedlingen meddelande under besöket att antalet jobb att söka har ökat.

Snart dags för kampanj med MUF och Moderaterna i Halmstad!

onsdag 14 april 2010

Fantastiska dag!

Åh vad skönt! Bilen är inlämnad och jag är på gång till jobbet! Det är perfekt väder ute – plusgrader och sol...

... Fantastiskt vårväder!

måndag 12 april 2010

Varför ska det löna sig att arbeta?

Varför ska arbete löna sig,?! det är en främmande fråga för den rödgröna röran...

Den största skiljelinjen i vår svenska politik handlar fortfarande om det är arbetslinjen eller bidragslinjen som ska gälla. Vilken linje är bäst för framtiden och kan bygga Sverige starkt tror du?!

torsdag 8 april 2010

Kunde de inte använda pengarna till något bättre...

Det är riktigt trist att tiden är förbi då MUF:are och SSU:are möttes i debatter och kunde föra samtal och diskussioner om Sveriges framtid. Denna tid är ett minne blott, medan vi i Moderata Ungdomsförbundet har utvecklat vår politik och slipar på våra argument till valrörelsen verkar SSU drabbas av en kollaps utan dess like.

Efter att ha sett deras reklamfilm så undrar jag hur mycket pengar de kan kasta i sjön. SSU är ju det politiska ungdomsförbund som har mer pengar än samtliga övriga ungdomsförbund har tillsammans, det lönar sig att vara LO:s ungdomsförbund. TV-reklamen som de köpt inför valet kunde vara ett perfekt tillfälle att börja driva ungdomsfrågor på rätt sätt.

Filmen syftar till att vara överraskande. I filmen får vi se en ung kille som antyds ha haft sex med en äldre kvinna. En använd kondom och löständer med tillhörande uppvaknande av sängen säger sitt (eller kanske mer om SSU). Budskapet ”Visst blir man förvånad?” visas och vändningen är att killen har ett jobb, trots den höga ungdomsarbetslösheten. Ok?!?!

Det finns inga politiska lösningar eller förslag på lösningar i filmen. Sex med äldre, Att en ung kille ska jobba med traditionellt LO-jobb, sexuellt möte, Vad kommer härnäst?

MUF:s förvalskampanjSverige jobbar, som sagt betydligt vassare med politiskt innehåll!

Sverige jobbar

onsdag 7 april 2010

Sverige jobbar och vi älskar jobb


I dag hade jag och Christofer en debattartikel inne i Hallandsposten :)

Dagens goda nyhet

Här presenteras varje dag en god nyhet om utvecklingen i världen eller Sverige. Den långsiktiga trenden är att det mesta blir bättre.

- Jag tänkte att det kunde vara ett bra sätt att visa hur många olika saker det finns som blir bättre i världen, säger Jacob Lundberg som startade bloggen.

tisdag 6 april 2010

Sverige jobbar!

Vi älskar alla jobb och tycker att alla jobb är värdefulla. Att jobba är att göra något bra för sig
själv men också att bidra till att göra Sverige och framtiden bättre. Alla jobb behövs lika mycket
och speciellt ska politikens uppgift vara att hjälpadem som har svårt på arbetsmarknaden att få ett jobb....

... Dagens tips - besök muf.se

Mot moderaternas jobbpolitik står vänsterexperimentets bidragslinje där mellan 40 och 70 procent av alla utgiftsökningar ska gå till bidrag. Ungdomsskatten skulle också slå mycket hårt mot ungdomar som behöver ett jobb. För en småföretagare som har två ungdomar anställda under 26 år skulle kostnaderna öka med 80 000 kronor/år... Hur blir det fler jobb genom att göra det dyrare att anställa ungdommar?

Starkt stöd för Fredrik Reinfeldt

Vilken skön morgon - jag vaknade upp av att solen sken in genom mitt fönster - helt fantastiskt...

Sedan, vilken underbar påsk jag har haft, träffat vänner och familjen och bara tagit det lugnt...

...Nu är det dags att rycka upp mig och blogga lite igen, se till att det kommer täta uppdateringar.

30 procent saknar förtroende för S-ledaren – med bara månader kvar till valet
Mona Sahlin leder riksdagens största parti, men ligger på delad femteplats i förtroendeligan.
Om sjunkbomben Sahlin kunde jag i helgen läsa om i Aftonbladet.

Att Fredrik Reinfeldt har växt ordentligt sedan han blev Statsminister gör det inte lättare för Mona Sahlin. Fredrik utstrålar en säkerhet och trygghet som Mona saknar. Jag är tveksam om Mona någon gång, kommer att komma upp i samma nivå som Fredrik. Men det får framtiden utvisa.