torsdag 25 februari 2010

Relaxa mitt i veckan


Nu känner jag verkligen hur fantastiskt och välbehövligt besöket på centralbadet var.

Centralbadet erbjuder en mysig miljö med bad, bastu och olika behandlingar. Jag njöt av att bada och basta igår, kan verkligen rekomendera att göra något sådant mitt i veckan :).






Dramatisk minskning av förtidspensioner

I valet 2006 var Alliansen tydliga med att vi skulle bekämpa utanförskapet. Målet med arbetslinjen är att alla som vill och kan ska jobba och få känna arbetsgemenskap.

SR rapporterar - Antalet nya förtidspensionärer har minskat rekordsnabbt de senaste åren och ligger nu på en historiskt låg nivå. Under de senaste 40 åren har aldrig tidigare så få blivit förtidspensionerade.

Niklas Wykman och Maria Ferm debatterar i Nyhetsmorgon

Sverige utslaget ur OS i morse


Så tråkigt att Sverige förlorade mot Slovakien :(
Aftonbladet - "Tre Kronor gjorde ett nytt OS-fiasko i morse.
För första gången på åtta år missade Tre Kronor semifinalspelet i ett stort mästerskap."
DN - "Olympiamästarna är utslagna. Trots stort svenskt spelövertag var det Slovakien som vann med 4–3 och gick till semifinal och får möta Kanada på fredag."

måndag 22 februari 2010

Seger för Tre Kronor!!


Nice!! Nu väntar Slovakien eller Norge i kvartsfinal...

Över 11 000 personer är sysselsatta i hemservicebranschen idag

Ovanligt att de inte är överrens?! Skatteavdrag splittrar de röd-gröna...

Hemservicebranschen har gått framåt med stormsteg sedan införandet av
skattereduktionen 2007. Hemservicebranschen är idag fylld av olika tjänster som
innan mest bestått av svart verksamhet. Det som ytterst anmärkningsvärt är att Mona Sahlin och Lars Ohly vill ta bort möjligheterna för privatpersoner att göra avdrag för hushållsnära tjänster, då ett sådant beslut framförallt skulle drabba kvinnliga företagare och yrkesarbetande barnfamiljer.

Senaste undersökningen gjord av Demoskop visar att hela 23 procent av
befolkningen har intresse av att anlita hushållsnära tjänster. Uträknat på antal hushåll
enligt SCB (4 480 000 hushåll) innebär det att över 1 miljon hushåll har ett intresse
av tjänsterna. Bland barnfamiljer är 26 procent intresserade. Enligt SCB finns det
960 000 barnfamiljer i landet vilket skulle innebära att cirka 250 000 barnfamiljer är
intresserade av att anlita hushållsnära tjänster.


Undersökningen bland köparna gjord i januari 2010 visar att ett eventuellt
borttagande av reduktionen har stor påverkan på efterfrågan av vita hushållstjänster.
Det är naturligt då en skattereduktion på 50 procent av kostnaden innebär att kunden
skulle få betala det dubbla vid köp av hushållsnära tjänster. 34 procent av köparna
skulle halvera köpen eller endast köpa vid enstaka tillfällen medan 21 procent skulle
sluta köpa tjänsterna helt. Endast 17 procent skulle fortsätta att köpa tjänsterna i
samma utsträckning som idag.

Som vi kan se har hemservicebranschen en otrolg utveckling. Trots denna utveckling och att majoriteten av de rödgrönas väljare är positiva till hushållsnära tjänster går socialdemokraterna tillsammans med vänsterpartiet i otakt med väljarkåren - och vill "stänga ner" hemservicebranschen. Miljöpartiets ekonomiska talesperson Mikaela Valtersson vill dock behålla skattereduktionen, läs mer skatteavdraget som splittrar de röd-gröna.

För info om rapporten läs Hemservice – Attityder och fakta kring hushållsnära tjänster

söndag 21 februari 2010

Snö och kaos

Mer snö väntas dra in över Sverige...

... Jag har haft en lugn helg med snuva och OS. Har druckit te i mängder :).
Det var riktigt kul att se Marcus Hellner, Johan Olsson och Anders Södergren i går.
Fantastiskt att det blev ett guld, ett brons och en 10:e plats.

torsdag 18 februari 2010

Längtar efter våren!!

Snö, snö, snö .... Nu längtar jag efter våren! Om det ändå kunde vara gnistrande vårvinter som snart hade övergått i spirande vår...

...Det som är positivt är att varje dag kommer vi lite närmre en spirande vår.

Expressen - Det befarade ovädret har dragit in över Västra Götaland och Skåne. Men det är bara början - i morgon räknar SMHI med att behöva varna allmänheten för stora mängder snö. - Det kan bli extremt stökigt, säger Thomas Andersson vid Vägverket.

HP - Under torsdagseftermiddagen och natten till fredag beräknas upp till 10 centimeter nysnö över Halland. Och snöandet håller i sig.

I finanskrisens spår...

Anders Borg presenterade igår följande att de offentliga finanserna fortsätter att visa en utveckling som är starkare än väntat. Finansdepartementet reviderar därför upp sin prognos för de offentliga finanserna.

Bedömningen visar att det finansiella sparandet - skillnaderna mellan inkomster och utgifter - uppvisar balans 2012 och överskott 2013.

Sverige är ett land med en regering som jobbar sig ur krisen....

tisdag 16 februari 2010

Ett styrkebesked för Sverige

Kloka ord.... Sedan alliansen kom till makten har Sverige engagerat sig på ett mer aktivt sätt i EU-politiken. Detta kommenterade och påpekade inte minst Margot Wallström i SvD den 4 maj.

Tidigare idag redogjorde statsminister Fredrik Reinfeldt (M) för det nyligen avslutade svenska EU-ordförandeskapet.

Ekonomisk och finansiell kris, oenighet i klimatfrågan, institutionell osäkerhet och regeringskris i dåvarande ordförandelandet Tjeckien. När Sverige tog över ordförandeskapet för EU:s ministerråd i juli 2009 var utmaningarna många.

Ordförandeskapets prioriterade frågor var till stor del krishantering; kris i ekonomin, kris i hanteringen av klimatfrågan och kris i EU:s institutionella ramverk. 3 300 möten, oräkneliga telefonsamtal och en mängd resor senare är kriserna undanröjda.

Miljöpartiet har ett fint namn, men namnet bärs inte upp med någon bra politik... Det finns fina ord sedan finns det konkreta saker som gjorts för en bättre miljö...

Östersjöstrategin är en stor framgång för det svenska ordförandeskapet - givetvis för Östersjöregionen och EU också. Östersjöstrategin har fyra huvudsakliga mål: Östersjöregionen ska bli renare, mer dynamisk och ekonomiskt välmående, mer tillgänglig och attraktiv och säkerheten i regionen ska bli bättre. Med strategin har man identifierat 80 konkreta projekt som kan implementeras.

Sverige och moderaterna är bra på miljö, samarbete och effektivitet! Här är ett område där det varit väldigt naturligt att ta på sig ledartröjan. Östersjöstrategin har pekats ut som pilotprojekt för EU:s havsmiljöåtgärder... Ett viktigt steg i rätt riktning!!

Frihandelstanken är en stark moderat övertygelse som återspeglas i Östersjöstrategin.

Vad gjorde Fredrik Reinfeldt mfl. mer under ordförandeskapet...
  • Lissabonfördraget är på plats- Den 5 november ratificerades fördraget av Tjeckien - därmed har alla EUs länder godkänt fördraget via sina folkvalda representanter eller via folkomröstning
  • Lissabonfördraget är på plats och en förutsättning för EU:s fortsatta utvidgning!
  • Stockholmsprogrammet har antagits. Det blev en bättre balansering mellan å ena sidan intresset av en effektiv brottsbekämpning och å andra sidan rättssäkerhet, personlig integritet och rätten till privatliv för de kommande fem år. Detta är en skillnad mot det tidigare Haag-programmet, som hade en tydlig slagsida åt brottsbekämpande åtgärder.
  • EU:s finansmarknad har fått en finansiell tillsyn på plats.
  • Ordförandeskapets målsättning var att EU skulle fortsätta ta ansvar för att möta klimathotet och agera enat och samlat vid FN:s klimatkonferens i Köpenhamn. Sverige lyckades vid toppmötet i oktober sy ihop en europeisk position för EU:s klimatsatsningar och finansiering för denna.

För att veta mer om resultaten av ordförandeskapet kan du läsa här

Fredrik Reinfelt utsågs av 10 december franska tidningen Tribune till årets europé, en titel som ges av en jury med journalister i Bryssel från EU:s medlemsländer. Juryn har bedömt efter sju olika kriterier som ledarskap, laganda och engagemang i olika sakområden. På andra plats hamnade även i år Luxemburgs premiärminister Jean-Claude Juncker, och Tysklands Angela Merkel på plats nummer tre.



OS-guld till Kalla


Sveriges första OS-guld togs av Kalla, det vat 32 år sen sist en svenska tog ett individuellt OS-guld. Det är mycket bra jobbat av Kalla!
Tips - Thomas Böhlmark är en muffare som uppmärksamamt Kalla samt skrivit varför alliansen vinner valet 2010

fredag 12 februari 2010

Svenskt bistånd ska ha tillväxt som mål

Sr rapporterar, Regeringen har beslutat om ett nytt övergripande mål för den svenska biståndspolitiken. Ekonomisk tillväxt förs in som ett viktigt medel som ska skapa utveckling och minska fattigdomen i biståndsländerna.

- Det är bra att det svenska biståndet blir nu mer resultatinriktat för att bättre kunna bidra till att bekämpa fattigdom.

torsdag 11 februari 2010

Ohly pekar finger..

Lars Ohly gör det lite diskret och tror att han sitter utanför kameravinkeln... rätt kul med tanke på att han sitter i en studio... Han borde veta att någon kamera fångar honom.



Filmklipp från politiken du inte vill missa skriver DN om

Trött... men ska tänka positivt!

Fick ett tips i går via Facebook...

"Tänk positivt! SÄG TILL DIG SJÄLV VARJE MORGON: Det här blir en fin dag! Jag klarar mer än jag tror! Ingenting blir bättre för att man oroar sig! Man kan aldrig göra mer än sitt bästa! Alltid finns det något att glädja sig åt! Jag känner mig i utmärkt form! Idag ska jag göra någon glad! Det är ingen idé att deppa! Livet är härligt! Var optimist! Vi tänker sällan på vad vi har. Men alltid på vad vi saknar."

God morgon alla! En fantastisk dag har bara börjat!

onsdag 10 februari 2010

Bio i kväll




I kväll ska jag på bio och kolla på Sherlock Holmes... det ska bli grymt kul :)

I rollen som Sherlock Holmes ser vi Robert Downey Jr och Jude Law spelar dr Watson.
Har du sett den? Var filmen bra?






Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin och Vänsterpartiets Josefin Brink debatterade jobbkrisen i morse

Fred och säkerhet

Sverige måste lämna Afghanistan så skriver Åsa Linderborg på Aftonbladet. Jag tycker att det är helt fel att ta hem trupperna.

All personal som tjänstgör i Försvarsmakten i utlandsstyrka är frivillig - jag skulle vilja tacka de som har gjort eller gör en insats i Afghanistan.

Syftet med Sveriges engagemang i internationella fredsfrämjande insatser är att bidra till att upprätthålla internationell fred och säkerhet och därmed underlätta för en rättvis och hållbar global utveckling. De mänskliga rättigheterna är universella och gäller också afghaner. Det är världssamfundets gemensamma ansvar att de mänskliga rättigheterna efterlevs och Sverige bör ta sin del av det ansvaret.

Ofta får vi höra från vänstern att de Svenska trupperna ska tas hem... Vad har de svenska trupperna varit med och bidragit till... Idag går cirka sex miljoner afghanska barn i skolan mot knappt en miljon under talibanregimen. Två miljoner av dessa barn är flickor som tidigare var i princip förbjudna att gå i skolan. Fortfarande attackeras skolor.

Cirka 80 % av den afghanska befolkningen har idag tillgång till grundläggande hälsovård. Före den internationella insatsen var det omkring 8 %. Idag har Afghanistan en demokratiskt vald regering och president. Den 20 augusti hölls nya val.

tisdag 9 februari 2010

Hemgång

Nu är det är det dags för mig att gå hem.. jag har haft en fantastisk dag på jobbet, med kul arbete. Och nu avrundade jag dagen med träning och sedan ett blogginlägg :).

Väl hemma ska det bli mat, i form av någon god soppa och sedan blir det avkoppling hela kvällen :).

Sälj ut, ut, ut...

Expressen idag - Sälj SAS.

"SAS presenterar i dag ännu ett katastrofalt resultat. Prognosmakarna har talat om en förlust på närmare 2,4 miljarder kronor under 2009. De exakta siffrorna är av mindre betydelse - den avgörande frågan är hur SAS ska hitta en lämplig köpare.Förlustföretaget är tyvärr, av historiska skäl, en angelägenhet för skattebetalarna."

vidare i samma artikel

"Flygbolag tillhör definitivt inte välfärdens kärna och det statliga skandinaviska delägarskapet utgör en orsak till de problem SAS brottats med under många år."

Jag kan bara hålla med - sälj SAS!

måndag 8 februari 2010

Om det vore val...


Maud Olofsson har gjort en hel del för Sveriges företagare. Resultatet publicerades i expressen och di.

Dröm - Mardröm

I Fokus presenteras en ministersammanställning som kan bli verklighet vid en rödgrönvalseger den 19 september.

Mona Sahlin föreslås som statsminister, Lars Ohly och vänsterpartiet får basa över socialdepartementet, och språkrören Maria Wetterstrand och Peter Eriksson tar kontroll över posterna som miljö - jordbruksminister och näringsminister.

Den 19 september har väljarna sagt sitt – då vet vi vilka som kommer att styra Sverige de kommande fyra åren. Jag ser fram emot en vår, sommar och höst då de två politiska alternativen kommer att ställas mot varandra. Den 19 september avgörs det vilken framtid vi kommer att få – då avgör väljarna om vi ska bli ett föregångsland byggt på arbete eller om vi ska halka efter med vänsterexperimentets bidragslinje.

Moderater vill att det ska löna sig att arbeta. Allians för Sverige gick till val på arbetslinjen.
Arbetslinjen har gjort att tiotusentals har kunnat gå från förtidspensionering, sjukskrivning eller arbetslöshet till egen försörjning trots finanskris. Men det är nu när det vänder uppåt arbetslinjen behövs mer än någonsin.

söndag 7 februari 2010

Jag har redan valt!

Från den 1 till den 19 september kan du rösta på Moderaterna i valet. Mycket står på spel, en valseger för oss och Alliansen betyder att Sverige kan bli friare, tryggare och mer rättvist. Den 19 september avgörs valet, men redan nu kan du vara med och göra skillnad. Gå in på denna sidan...

fredag 5 februari 2010

MUF vs SSU

Nu är det snart dags för förbundsstyrelse möte... Kom på att jag vaknade upp med Niklas i morse.. Niklas Wykman debatterade med Jytte Guteland i gomorron sverige. Jag är otroligt stolt över att ha en förbundsordförande som Niklas. Han skötte sig fantastiskt bra!



Vem tycker du vann debatten?

Länge och ofta har våra politiska motståndare anklagar oss för att ställa människor utanför trygghetssystemen.

Igår presenterade Ekot nya uppgifter om sjukskrivningstendenserna. Det visar sig att Sverige har gått från att ha världens mest sjukskrivna befolkning, till att ligga i nivå med EU-genomsnittet. Det rimmar bättre, om än inte perfekt, med det faktum att Sverige också har världens friskaste befolkning.

Länge och ofta har våra politiska motståndare anklagar oss för att ställa människor utanför trygghetssystemen. Det handlar om politisk propaganda på låg nivå...

Regeringen ställer visserligen krav, men vi sätter också in betydande insatser och hjälper därmed människor till ett friskare liv och en väg tillbaka till arbetsgemenskapen. I stället för att, som tidigare regeringar, fösa undan människor i passiv väntan ser vi till att åtgärder sätts in tidigare i sjukskrivningen. Det är att ta vara på mänskliga resurser.

På ledarsidan i dagens SvD - kanske var inte allt nattsvart ändå. När Rapport sökte upp de oroliga cancersjuka som man rapporterat om i vintras visade det sig att det hade gått gans­ka bra.

”Jag skulle inte klara det, sade Birgit Wändahl, och kunde knappt hålla inne gråten. Det var förståeligt. Hon hade överlevt bröstcancer i två omgångar. När kräftan spred sig ännu en gång vidtog cytostatikabehandling och strålning. Men hon var tillbaks.

Då, i början av december, när hon stod där framför reportern, inne i butiken där hon trots allt jobbade på halvtid, var oron stor för de nya sjukskrivningsreglerna. Var och varannan nyhetsredaktion lät cancersjuka berätta om hur de trodde att Försäkringskassans nya regler skulle slå. Opportunistiska debattörer, som inte drog sig för att utnyttja svårt sjuka människors fullt begripliga rädsla i jakten på politiska poänger, spädde på. Inslaget med Birgit Wändahl, i SVT:s Rapport, hade rubriken ”Cancersjuka tvingas säga upp sig”.

Det ligger i sakens natur att nyhetsflödet är av flyktig karaktär. Det som är stort uppslaget en dag, är oftast bortglömt nästa. Av en livshistoria återges bara en glimt, och ytterst, ytterst sällan får man veta vad som hände sedan. Avtrycket i det allmänna medvetandet blir enbart ett fragment, som bilden av en livrädd cancersjuk, som regeringen vill tvinga ut i kylan.

Men i veckan gjorde SVT:s Rapport det där undantaget. Mot bakgrund av Försäkringskassans egen utredning, som konstaterat att prövningen av de cancersjuka inte alls har hårdnat, sökte man upp Birgit Wändahl igen. Det visade sig att hon jobbade kvar som kassörska på halvtid, och att hon som tidigare var sjukskriven på halvtid. Som reportern sade, det hade löst sig.”

Alliansen knappar in


I dagens expressen, det skiljer det bara 2,8 procentenheter mellan blocken. I februarimätningen från Expressen och Demoskop minskar gapet mellan blocken med 6,6 procentenheter.


torsdag 4 februari 2010

Det är inte sant att Alliansen jagar ut svårt cancersjuka på arbetsmarknaden

Sjukförsäkringen... Inte hårdare bedömning

Tonläget i debatten angående sjukförsäkringen har varit högt från oppositionens sida, vilket bidragit till att göra många människor oroliga helt i onödan.

Alliansens förslag är att människor, alltför länge bortglömda i utanförskap, ska få möjlighet att pröva sin förmåga att arbeta och hjälp att komma tillbaka till arbetslivet. Ingen ska lämnas efter!