måndag 28 september 2009

Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta val under efterkrigstiden

Igår gick tyska folket till val och resultatet blev att CDU, med Angela Merkel i spetsen, utgör segraren tillsammans med det liberala partiet FDP.

Angela Merkel blir därmed kvar som förbundskansler i Tyskland. CDU har regerat ihop med socialdemokraterna, SPD, i landet sedan fyra år och nu kan de äntligen bryta denna koalition och bilda borgerlig regering med partnern FDP.

Ett viktigt val för Europa och borgligheten ;).

Citat från dagens DN

"Tyskland får en rent borgerlig regering med Kristdemokraterna och liberala FDP. När vallokalerna stängt stod det klart direkt. För Socialdemokraterna blev valet ett fiasko."

söndag 27 september 2009

Reinfeldt slår Sahlin med 6-0

Alltid lika trevlig läsning i lördagens DN. Fredrik Reinfeldt har tagit en stor ledning över Mona Sahlin i statsministermatchen. Han leder med 6–0 ett år före valet, enligt väljarna. För ett år sedan var det oavgjort.

Fredrik tar ansvar för Sverige.

fredag 18 september 2009

Det är 364 dagar kvar till valet 2010

Välkommen till Målarettan... politisk obundna?!?!

Hur mycket fokus läggs på den som är fackligt ansluten eller/och hur mycket kampanjar Målarettan för de rödgröna?

Gå gärna in och bedöm själv på målarettan

Som natt och dag

Vår svenska statsminister Fredrik Reinfeldt ledde sitt första toppmöte som ordförande för EU.
Och igår sa han enligt DN "I min värld sprack bonusbubblan i kväll"
Samtidigt som Fredrik satt på möte tog Mona Sahlin chartrat plan till lyxfest. Vilket säkert är mycket trevligt.

vem som prioritera rätt och är bäst lämpad att ta ansvar för SWE låter jag er läsare själva ta ställning till...

torsdag 17 september 2009

Fredrik Reinfeldt intervjuas av DN

I dagens DN intervjuas Statsminister Fredrik Reinfeldt. Han tror att borgerliga väljare kommer att taktikrösta på Kristdemokraterna för att alliansen ska vinna det stundande valet. ”Vi behöver alla röster vi kan få för att klara det som ser ut att bli ett mycket jämnt val”, säger han.

Alliansen vinner 2010...

Grym MUF:are

För mindre än två veckor sedan höll 17-åriga Sandvikentjejen Linnéa Årnevall tal inför det grekiska parlamentets ordförande Dimitris Sioufas, ministrar, media och ungdomar från hela världen.Som enda representant för Sverige deltog Linnéa i Greklands Youth Parliament i Aten.

Linnéa ska vara stolt över sin insats! Hon är grymt duktig!

onsdag 16 september 2009

Mer pengar i plånboken för studenter

Ett steg i rätt riktning... Många studenter har svårt att få ihop ekonomin.

Den 1 januari 2010 får en student 350 kronor mer i plånboken varje månad. Dessutom höjs fribeloppet med cirka 30 000 kronor från och med januari 2011.

söndag 13 september 2009

Reinfeldt har större förtroende att leda SWE än Mona Sahlin

Förtroendet för statsminister Fredrik Reinfeldt är betydligt större än för Mona Sahlin om detta går det att läsa om i dagens aftonbladet

Det Mona har levererat är att hon tänker höja skatten... det verkar vara socialdemokraternas lösning på alla problem...

fredag 11 september 2009

Bodström extraknäcker

Frågan är hur mycket han är på "jobbet" i riksdagen?

Jag har inga problem med att människor jobbar extra... Men killen gör mycket...

Snart öppnar Moderata Ungdomsförbundets stämma

Jag är riktigt laddad inför helgen :).

Sånga-Säby kommer att fyllas med glada och duktiga muf:are. Jag ser fram emot debatterna,
oavsett om du är med oss på plats eller inte så kommer du att kunna följa allt som händer, live!på http://arbetsst...mma.mufblogg.se hittar du en parallell blogg och livesänding! Så är du inte där så följ debatterna i sändningen, kolla bilder på bloggen och häng med i snacket på chatten!

Vi ses!

onsdag 9 september 2009

Hur låter Vänsterpartiets lösning för att få Sverige ur krisen?

Ur dagens intervju i Expressen med Lars Ohly.

"Hur låter Vänsterpartiets lösning för att få Sverige ur krisen?– Att staten satsar. Vi har ett stort behov av hyreslägenheter i nästan alla större städer. Samma sak med statliga investeringar för ny miljö- och energiteknik. Det är nu vi ska bygga om. Det ska vara järnvägar, ny energiteknik, bostäder och dessutom gärna simhallar och ishallar i kommunerna".

Det var ett ganska märkligt svar för att få Sverige ur krisen... Simhallar och ishallar i kommunerna...

Inget om att kraftsamla kring insatser för att värna välfärdens kärna, dämpa uppgången i arbetslösheten och förhindra att arbetslösheten biter sig fast. Eller om att minska utanförskapet...

PS. då vet jag vem som höll i bilden jag tog för ett tag sedan. DS

Moderata Ungdomsförbundet växer!

Moderata ungdomsförbundet har på ett år ökat sitt medlemsantal med nästan 60 procent, enligt siffror från Ungdomsstyrelsen. Inget av de andra ungdomsförbunden är nu ens i närheten av MUF:s storlek skriver tidningen Riksdag och Departiment.

-Detta är ett bevis på att vårt arbete med att öppna upp vår organisation för fler har fått avsedd effekt. Ny hemsida där ingen information är hemlig, ökad exponering av företrädare och ivriga medlemmar som vill kampanja är stora anledningar till ökningen, säger Niklas Wykman förbundsordförande.

Moderata Ungdomsförbundet går framåt, vi är 12000 medlemmar vid årsskiftet :).

Sahlin och Östros -“det finns inget utrymme för skattesänkningar”

DN-Debatt skriver S-ledaren att partiet vill införa förmögenhetsskatt, höja inkomstskatten samt införa skatt på exklusiva villor. Men vänta... Detta känns som jag har läst detta innan... just det, det är samma gamla skåpmat från S, läs artikeln som de hade inne under våren i DN.

Undrar när socialdemokraterna kommer med något nytt - att S vill höja skatten det vet vi redan!

Om man verkligen vill värna om kommunernas och landstingens verksamhet så ska man hålla på arbetslinjen. När det blir lönsamt för låg- och medelinkomsttagare att jobba istället för att erhålla bidrag från olika system så kommer alltfler att söka och få arbete - detta ökar kommunernas och landstingens skattebas. Det säkrar även de skattefinansierade jobben och välfärden.

måndag 7 september 2009

Dagens skämt...



Var ute och promenerade i riksdagen.... tänk om detta blir verklighet....

onsdag 2 september 2009

Maud Olofsson nobbar kvotering

Varje vecka, varje dag ältas det om kvotering...
Jag är av den åsikten att det är lika självklart att en kvinna som en man kan sitta i en styrelse.

Däremot tycker jag inte att vi ska införa lag om kvotering till styrelser i börsbolag. Därför blev jag otroligt glad när vår näringsminister Maud Olofsson står stadigt när andra populistiska feminister och skriker kvotering. Om detta rapporterar rapporterar SVD/E24

Få valberedningar svarar på vad de ska göra för att uppnå en jämnare könsfördelning i börsbolagen. Samtidigt frånsäger sig regeringen ansvaret. "Det är inte politikernas ansvar att bolagen har dålig könsfördelning", deklarerar näringsminister Maud Olofsson.

Men det finns de som har valt att gå en annan väg:

År 2002, under socialdemokraternas tid, hotade jämställdhetsminister Margareta Winberg näringslivet med kvotering av kvinnor i styrelser. Om inte andelen kvinnliga styrelseledamöter ökade till 25 procent i näringslivet skulle man lagstifta om kvotering. Detta hot gjorde att andelen kvinnor ökade i företagen.

I juni 2006 tillsattes en utredning av den dåvarande socialdemokratiska regeringen som föreslog att börsbolag och statligt helägda företag ska ha minst 40 procent kvinnor i styrelserna år 2010. Annars skulle bolagen prickas och få en straffavgift. Efter regeringsskiftet år 2006 försvann utredningsförslaget och kvoteringshotet.

Varför politisera näringslivet? Vissa politiker vill peta i allt! Jag hoppas att regeringen och Maud Olofsson behåller linjen att inte lagstifta om kvotering.

tisdag 1 september 2009

4 bugg och en Coca Cola

Såg att Charlottte Perrelli hade bloggat om stämman som var i helgen. Carl Bildt var sjukt rolig och grym när han satte tonerna till "fyra bugg och en Coca Cola" tillsammans med Charlotte.