tisdag 25 augusti 2009

Fredrik Reinfeldts Vaxholmstal

Jobbskatteavdrag

Det fjärde jobbskatteavdraget är på totalt 5 eller 10 miljarder. Sverige har ett budgetunderskott på över 100 miljarder men att ställa detta mot skattesänkningar som Thomas Östros låter sig göra är direkt fel, liksom att ställa utgiftsökningar mot minussiffror. Thomas Östros talar även med kluven tunga eller har han glömt att Socialdemokraterna och Mona Sahlin vid flertal tillfällen lovat mer pengar till allt och alla. Går det att låna till detta?... eller är det bara en retorik som de använder sig av. Ansvarslöst tycker jag!

Så varje gång alliansen har kommit med sina skattesänkningar har socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Thomas Östros levererat sin ganska givna åsikt - regeringen sänker skatter på lånade pengar. Kom med ngt nytt Östros, vad vill ni!!!

Jag brukar titta inom och läsa på s-bloggar. I går läste jag följande på Eva Hillén Ahlströms blogg: "När jag läser och lyssnar på medias rapporteringar av Fredrik Reinfeldts Vaxholmstal angående ytterligare skattesänkningar för oss som har jobb med motiveringen att sänkningarna skapar nya jobb, känner jag mig korkad. Javisst, vi har alla hört det förut och jag kände mig lika korkad då också."

Korkad eller inte... Jobbskatteavdraget stärker rörligheten på arbetsmarknaden vilket ännu ökar förutsättningarna för att ekonomin ska kunna återhämta sig. Vilket är ett måste i dagsläget. Det handlar ytterst om att långsiktigt hålla fast en arbetslinje som säger att Sverige ska vara ett land där det lönar sig att arbeta och där vi särskilt ser till dem med små eller normalstora inkomster.

Miljöpartiet som ingår i det rödgröna samarbetet har sagt att de inte kan tänka sig att gå på val med skattehöjningar för dem som tjänar under 30 000 kronor i månaden. Undrar vad de tycker om skattesänkningarna?

söndag 23 augusti 2009

Toppen!

Maria Abrahamsson, en av de profilstarkaste ledarskribenterna på Svenska Dagbladet lämnar tidningen för att kandidera till riksdagen för moderaterna.

Vad kul för Maria men inte minst är detta sjukt bra för moderaterna. Moderaterna som parti behöver människor som Maria, drivna, kunniga och orädda. Jag önskar henne all lycka till i provvalet!

fredag 21 augusti 2009

Fackrörelsen krymper

Andelen fackanslutna sjunker stadigt. Det är bra, det underminerar fackets odemokratiska inflytande i samhället – och faktiskt även socialdemokraternas chanser att vinna val. För tyvärr finns det ett intimt sådant samband, och det är sannolikt det som är anledningen till trenden. Om detta skriver nwt om.

På ett år har andelen fackanslutna i Sverige minskat från 85 procent till 71 procent. Hur kommer det sig att detta har skett... I S och inom LO så skyller man på regeringen... Kan det vara så att den fackliga grund ideén missbrukats i partipolitiska syften? Att arbetstagare samlas i en egen förening är i grunden en bra idé. Men att sedan denna rörelse knyts till ett parti?!?! fler borde ställa sig frågan vad LO ordförande Wanja Lundby Wedin har att göra i Socialdemokraternas partistyrelse samt verkställande utskott?!??

Pragmatisk...

TCO-basen manar till självkritik
Organisationsgraden är rekordlåg och på sikt kan det hota den svenska modellen. – Det är ytterst allvarligt, säger Sture Nordh, ordförande för TCO.

Sture Nordh.


Även om medlemsraset till stor del beror på att a-kassan blivit så mycket dyrare, kan facket inte skylla ifrån sig, anser han. Han uppmanar till självkritik och säger att facken misskött sig och inte hängt med i utvecklingen på arbetsmarknaden.

I dag har många tidsbegränsade jobb och byter både arbetsgivare och bransch ofta. Det gäller i allra högsta grad de unga. Facket har inte gjort tillräckligt för att nå dessa ungdomar och driva frågor som är viktiga för dem.

– Vi har uppfattats som gubbiga, tråkiga och irrelevanta, men det finns en växande insikt inom alla förbund att det här måste ändras, säger han.

Facket ska driva frågor som gynnar unga mer i de kommande avtalsförhandlingarna, och se till så att det blir lättare att vara medlem även för dem som ofta byter bransch och därmed förbund, lovar han.

Under hösten kommer TCO-förbunden också satsa hårt på att informera om värdet av kollektivavtal.

– Facket behövs fortfarande för arbetstagare ska få bra villkor i arbetslivet. Vi har inte på något sätt spelat ut vår roll, och det måste vi få folk att förstå, säger Sture Nordh.

fredag 14 augusti 2009

Heja Friheten!

Hurra för USA!

Den amerikanska regeringen försöker i hemlighet testa teknik i Kina och Iran som ska ge folk där möjlighet att ta del av nyheter på internet även när regimen sätter upp olika hinder... Om detta raporterar SR om idag.

Idag är yttrandefriheten begränsad i många länder världen över, två exempel är Kina och Iran.
Tänk vad tekniken är underbar för dessa människor i dessa länder där demokratin missbrukas.

torsdag 13 augusti 2009

Mona Sahlin...en seriös statsminister kandidat?!?!

Inom socialdemokratin finns det människor som är pragmatiska och vill vinna 2010 - de måste gråta sig till söms när de se vad sin partiordförande Mona Sahlin gör för besök. Hur lämplig och seriös statsminister kandidat är Mona Sahlin?!?!

På västbanken i förra veckan höll den palestinska organisationen Fatah kongress. Organisationens ordförande och tillika president i Palestinska myndigheten, Mahmoud Abbas, sa i sitt öppningstal - "Även om fred är vårt val, förbehåller vi oss rätten att göra motstånd".

Undra om Mona själv satt i publiken när Fatahs ombud under samma kongress fattade beslutet att:

"Fatah will continue to sacrifice victims until Jerusalem will be returned [to the Palestinians], clean of settlements and settlers," Fatah's statement does not make a distinction between the eastern and western halves of the capital, nor does it distinguish between the territories within the Israeli side of the Green Line and the areas captured by Israel in the 1967 Six-Day War.

Det är både pinsamt och skamligt att en partiordförande i socialdemokraterna är med på kongressen och inte bidrar till en hållbar lösning på konflikten... Jag måste säga att frilansjournalisten Anna Ekström i Sydsvenskan skriver en bra debattartikel på detta tema - "Skamlig populism, Sahlin"

onsdag 12 augusti 2009

SSU - Arbetslinjen ska ersättas med ledighetslinjen

SSU: De unga socialdemokraterna lika vilse i idédebatten som partirävarna går det att läsa om i DN idag. Av morgondagens ledande socialdemokrater finns flera i dagens vänstervridna och ekonomiskt reaktionära ungdomsförbund. Det bådar inte vidare gott för ett parti som redan nu har brist på framtidsvisioner som väljarna kan känna igen sig i.

Beslut som SSU tog på sin kongress:
* 30 timmars arbetsvecka på sikt
* Karensdagen skall slopas
* Positiv särbehandling vid jobb- och utbildningsansökningar
* Arbetet med löntagarfonder skall återupptas
* Friskolor skall avskaffas
* Inga läxor i grundskolan
* Välfärdstjänster skall förbjudas att drivas i privat regi

Hela listan finns på SSU:s hemsida och går att läsa här. Det är den här typen av listor som får mig att undra i vilken verklighet SSU befinner sig i. När den offentliga sektorn går på knäna i takt med sjunkande skatteintäkter ska svenskarna arbeta mindre. Arbetslinjen ersättas med ledighetslinjen.

onsdag 5 augusti 2009

Glöm inte att anmäla er till Arbetsstämman

Glöm inte att anmäla er till Moderata Ungdomsförbundets Arbetsstämma.

Arbetsstämman startar 13.00 den 11e september och avslutas den 13e september ca 16:00. Sista anmälningsdag är 21a augusti.

Vi ses där!

måndag 3 augusti 2009

Tillbaka på jobbet.

Här är det lite splittrat, glad och det är kul att vara tillbaka på jobbet men samtidigt lite ångest över att semestern är över... De sista dagarna gick så fort för att inte tala om helgen.

Jag missade Pride i lördags, såååå synd. Typiskt att jag skulle få krångel med njurarna i fredags... och fick tillbringa en dag på akuten. Kom hem sent och hade missat transporten till Stockholm med god marginal. Men jag följde och har följt MUF och M på nätet, det finns en massa bra bilder på öppna moderater. Så kul att se glädjen :). I lördags var det vila samtidigt på em fick jag passa på att umgås lite med släktingar innan jag tog tåget till Sthlm. Det var den årliga släktträffen.

I går var det fs-möte i 11 timmar och efter det var det film och uppladning inför idag :).

Snart dags för lunch, tiden springer iväg.