torsdag 28 maj 2009

S sattsar i EU - Reklamkampanj mot fattigdom

Reklamkampanj mot fattigdom
Socialdemokraterna röstade för att göra 2010 till det europeiska året för att bekämpa fattigdom och social utestängning. Med informations och PRkampanjer för 17 miljoner euro ska EU-medborgare utbildas i fattigdom. Till de
fattiga avsattes inga pengar.
(Sysselsättning, Panayotopoulos-Cassiotous, 2008 vecka 25)

sj

Sitter nu på tåget, är påväg söderut. I dag har jag jobbat, svarat på brev och givetvis kampanjat och tagit en debatt på Södra Latins gymnasium, det var en bra debatt.

Ebba Busch från KDU var grymt bra! Alfred Askeljung från CUF fick fart i debatten. Maria Ferm Grön Ungdom körde en retorik som gick ut på att inte rösta på M och KD för att EPP gruppen sammarbetar med Italienare. Dagens pessimister var Marcus Nyman Junilistan, Salar Rashid SSU, och sist men inte minst Eva-Britt Svensson V.

SSU vill lämna eu, men ändå skulle arbetsmarknadspolitiken styras från Bryssel.
Det finns många positiva exempel på EU:s betydelse för svensk arbetsmarknad och jobbtillväxt. Tjänstedirektivet kommer att bidra till att nya jobb växer fram. EU:s arbetsmiljöarbete sörjer för trygga arbetsplatser. Det regelförenklingsarbete som EU påbörjat förenklar företagares tillvaro.
Samtidigt är det viktigt att EU inte går för långt i sitt beslutsfattande. Vi moderater menar att arbetsmarknadspolitiken ska utformas i varje medlemsstat. EU ska inte bestämma löner eller ange i detalj hur enskilda rbetsplatser ska planera sina arbetstider.
Fråga att ställa till Socialdemokraterna - Varför ska arbetstiderna på svenska arbetsplatser bestämmas i Bryssel?

Eva-Britt Svensson var inte hon bättre då hon sa att hon står upp för ett EU som inte ska vara överstatligt samtidigt som hon i Bryssel vill reglera Kejsarsnitten i Europa. Bra att veta är att Socialdemokraterna röstade för vänsterpartiets Eva-Britt Svensson rapport med förslag där Europaparlamentet uttalar sig emot kejsarsnitt såvida det inte är medicinskt nödvändigt. Vilket knappast är EU:s sak att avgöra. Betänkandet vill dessutom fastställa vilka prioriteringar nationella hälsosystem ska göra.

S bluffar om stödet till kommunerna

SvD synar S bluffen!

Socialdemokraterna hävdar ständigt att de vill skeppa mer pengar till kommunerna. De säger att Alliansens skattesänkningar har gjort att staten har mindre över till kommunerna, och att Socialdemokraterna följaktligen säger nej till dessa skattesänkningar, och istället vill skjuta till 8 miljarder kronor.

Det verkar som att Socialdemokraterna tro sig ha en egen sedelpress och driver på för ofinansierade utgiftsökningar i enorm skala. Under hösten har Socialdemokraterna sammantaget föreslagit nya utgifter och intäktsförsvagningar på närmare 100 miljarder kronor men redovisat finansiering för knappt 200 miljoner. Det skulle spä på underskotten, öka statens skuldsättning och i förlängningen ta resurser från viktiga välfärdsverksamheter som skola och sjukvård. Dessutom skulle möjligheterna att föra en aktiv jobbpolitik försämras.

För oss moderater är det mycket viktigt att värna sunda offentliga finanser och försvara det ekonomiska ramverk som syftar till att skydda oss mot påfrestningar. Jämfört med många andra länder står Sverige starkt rustat för att möta utmaningarna. Alliansen har sparat under goda tider, det innebär att vi nu kan möta krisen utifrån en betydligt starkare position än de flesta andra länder i vår omvärld.

10 dagar kvar

onsdag 27 maj 2009

MUF:s förbundsordförande Niklas Wykman.

Moderata ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman vill att en militär insatsstyrka ska kunna frita den svenske journalisten Dawit Isaak som sitter fängslad i Eritrea.

SR
Dawit Isaak har fortfarande inte fått någon rättegång och i går sa den eritreanska presidenten Isaias Afwerki till TV4 att de varken kommer släppa Dawit Isaak eller ge honom någon rättegång.

–Därmed verkar ju dörren för diplomati stängd och också hoppet om att det skulle gå rätt till, säger Niklas Wykman.

expressen skriver följande:
Niklas Wykman har varit engagerad i frågan om Dawit Isaak i fler år och säger att den tysta diplomatin inte visat sig effektiv.- Dawit Isaak är en symbol för yttrandefrihet och kampen för demokrati, och han har blivit obefogat fängslad. Därför tycker jag det är befogat med en militär insats, säger han.

Även Hallandsposten (TT) har noterat Niklas och MUFs ståndpunkt
TT: Du tror inte på det diplomatiska arbete som pågår?
- Nu har Dawit suttit fängslad oerhört länge och någonstans måste man ställa sig frågan om hur länge vi kan acceptera att han hålls kidnappad, säger Wykman.
Eritrea och regimen där har ju valt att kidnappa en svensk medborgare, det är oacceptabelt. Därför tycker jag att man ska överväga även militära insatser för att frita Dawit.

För ett par år sedan föreslog Wykman också en liknande insats, men utan framgång. Nu, i och med frågans aktualitet, tror han att förslaget kommer i ny dager.

Heldre moderat än pirat!

Moderaterna tillhör Europaparlamentets borgerliga partigrupp och röstar därför för en politik för mer marknadsekonomi, frihandel och självbestämmande. Piratpartiet vill ansluta sig till den gröna partigruppen som för en tydlig vänsterpolitik och vill ha mer makt till EU.

Moderaterna tar ställning för frihet i alla frågor, gällande alltifrån klimatet till jobben som påverkar vår vardag i Sverige. Piratpartiet är ett enfrågeparti som bara tar ställning i en enda sakfråga som Europaparlamentet sällan röstar om. Vem ska då företräda dig i alla andra frågor?

Förändra EU. Rösta moderat!

11 dagar kvar

Hallandsposten 24/5

Moderaterna tar ansvar för klimatet

Jag tror på globala miljölösningar och samarbeten - vi lever i en värld där utsläppen är nationella men effekterna av dem internationella.

Klimatkrisen slår hårt mot hela världen - särskilt mot fattigare länder. Ett land som Sverige behöver därför visa solidaritet gentemot sin omvärld. Sverige har de resurser som krävs för att hjälpa andra länder att minska sina utsläpp.

Det är därför allvarligt att Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin, numera enbart vill bedriva en nationell miljöpolitik. Det resulterar i att länder som är i stort behov av stöd för att minska sina utsläpp överges.

Vi moderater vet att rätt resurser snabbt kan göra stor skillnad i många länder. Med samma pengar som vi kan göra väldigt lite med här i Sverige kan vi göra väldigt mycket med i andra länder. Därför är det viktigt att Sverige driver en offensiv miljöpolitik och fortsätter ge sitt stöd till fattigare länder som saknar resurser för att minska sin klimatpåverkan.

Klimatfrågan är en global utmaning och vi får aldrig glömma att det är de gemensamma globala åtgärderna som i slutändan kommer att påverka klimatet även här i Sverige. EU behöver mer samarbete i miljö och klimatfrågorna, inte mindre. Rösta moderat den 7 juni.

Jenny Petersson, vice förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet, nr 34 på Moderaternas lista till Europaparlamentet

måndag 25 maj 2009

13 dagar kvar

Kampanj, kampanj, kampanj

Kristi himmelfärds helgen - det har varit en massa kampanjer.

Jag har kampanjat i Halmstad med moderaterna i söndrum i två dagar, med MUF-Halmstad och även hunnit med en runda i Kalmar och Älmhult :)

I dag har jag kampanjat i Halmstad med Moderata Studenter, sedan har det blivit en massa kampanjande på stan både i Halmstad och Laholm. I em och ikväll har det delats ut en massa foldrar i postlådor runt om i Halmstad och Laholm.

Snart ska det bli tacos, förberedelser och ladda batterierna inför debatter i Borås i morgon!

onsdag 20 maj 2009

Påväg mot Halland! Tåget har precis lämnat Göteborgs central, med på tåget sitter även Moderat Skolungdoms vice riksordförande Björn Olsson. Han har varit i Göteborg och kampanjat.

När jag kommer fram till Halmstad kommer jag att ta mig till Högskolan i Halmstad för att vara med på Moderata Studenters kampanj.

Kl. 13.00 kommer jag att förtidsrösta på statsbiblioteket i Halmstad. Du kan också förtidsrösta i Europavalet. Ta med röstkort, legitimation och använd din röst för Sveriges bästa!
Information om närmaste vallokal finns här

Efter jag och många fler MUF:are förtidsröstat är det kampanj med Moderaterna i Söndrum. Välkomna till ICA Maxi för intressanta samtal.

I kväll kl 18.00 kommer Vice Förbundsordförande André Assarsson att tala på Moderata Studenters talarkväll. Jag kommer att ansluta mig dit :).

20 maj, förtidsrösta!

tisdag 19 maj 2009

Jag ska förtidsrösta imorgon!

Förtidsrösta om vår miljö den 20 maj...

Moderata Ungdomsförbundet i Halmstad och jag som kandidat till Europaparlamentet, Nr 34 på Moderaternas lista kommer att förtidsrösta på Statsbiblioteket i Halmstad kl. 13.00 imorgon den 20 maj.

Föroreningar och miljöförstöring stannar inte vid landsgränserna. Lokala utsläpp är inte bara lokala problem. Därför är det viktigare än någonsin att vi går och röstar i Europavalet. Klimathotet kan bara bekämpas genom att många länder samarbetar mot samma mål. En röst på Moderaterna är en röst för en hållbar klimat- och miljöpolitik.

Media rapporterar hela tiden om att unga inte bryr sig om Europaparlamentsvalet men det stämmer inte och det kommer vi att visa genom att förtidsrösta imorgon. Runt om i landet imorgon kommer MUF:are att köa till vallokalerna.

Det är stor skillnad på en moderat och en socialdemokratisk röst i detta val. Nu gäller det att vi får fler duktiga moderata företrädare i Europaparlamentet. Använd din röst för Sveriges bästa - rösta moderat.

Förtidsröstningen startar den 20 maj kl. 10.00 på Statsbiblioteket i Halmstad.
http://www.val.se/ för mer info om förtidsröstning och om din vallokal.

19 dagar kvar...

måndag 18 maj 2009

21 dagar kvar till valet

Förbud mot kejsarsnitt - Inte EU:s sak att avgöra

Socialdemokraterna röstade för vänsterpartiets Eva-Britt Svensson rapport med
förslag där Europaparlamentet uttalar sig emot kejsarsnitt såvida det inte är
medicinskt nödvändigt. Detta är inte en sak för EU att avgöra.

Dessutom vill betänkandet fastställa vilka prioriteringar nationella hälsosystem ska göra.
Jämställdhet, Eva-Britt Svensson, 2005 vecka 36, A6 0250/2005

Och för er som vill rösta för Sveriges bästa - rösta på Moderaterna! Moderaterna är det parti som har mest erfarenhet av Europasamarbetet som även driver de viktigaste frågorna inom EU. Det handlar om att hitta en gemensam lösning på miljöproblemen. Det handlar om att skapa tillväxt och ökad sysselsättning. Om kampen mot internationell brottslighet, och om demokrati och självbestämmande.

söndag 17 maj 2009

En röst på den rödgröna röran = höjd skatt

Rödgröna visade ny enighet – för höjda skatter den rubriken har DN efter partiledardebatten.

De rödgröna partiledarna framstod som mer eniga än tidigare och gick på offensiven i SVT:s debatt på söndagskvällen. Men frågan är om deras nyfunna enighet att höja skatterna lockar väljarna.

S+MP+V = höjd skatt. De rödgrönas skattehöjning kommer att drabba vårbiträden, metallarbetaren och läraren.

Att höja skatten i en ekonomisk kris är inte ansvarsfullt!!

Partiledardebatt!

Just nu sitter jag på tåget till stockholm och följer den direktsända partiledardebatten i SVT Agenda.

Innan nyheterna frågade programledaren Mona Sahlin om det hon sagt betyder att alla kommer att få höjd skatt, på detta svarar Mona: “Ja, alla kommer att få höjd skatt.”...

Det är bra att veta! Om Socialdemokraterna vinner valet 2010 innebär detta förutom att jag kommer att sätta mig i en båt och paddla till ett annat eu-land - kommer skatten att höjas för läraren, sjuksköterskan och metallarbetaren -skatten kommer att höjas för alla som fått mer i plånboken med regeringens jobbskatteavdrag. Socialdemokratins politik skadar Sverige!

21 dagar kvar

lördag 16 maj 2009

35 gripna vid prideparad i Moskva

FY för Ryssland! de borde skämmas över att dagens Prideparad i Moskva stoppats.

jag blev chockad

Efter UM i skåne åkte jag till mina föräldrar i småland, jag blev chockad när jag öppnade älmhultssidorna i Smålandsposten.

"Hej på dig du! Ta en banan, bara du inte börjar klättra i träna!"
Så ska Jan-Bertil Nilsson (s), andre vice ordförande i socialnämnden i kommunen, ha uttalat sig inför ett möte med en av socialförvaltningens klienter i början av förra veckan.

Oavsett politisk färg, politiker eller inte så är detta uttalande inte ok!

Um Skåne

I dag har jag varit och talat om muf.s och moderaternas miljöpolitik.

Vilket fantastiskt gäng det var på utbildningen.

Några meningar ifrån dagens presentation...

”Framtiden kommer att vara annorlunda –men inte sämre”

”Vi i Sverige ska göra allt för att rädda världens klimat, men världens klimat räddar vi inte i Sverige”

onsdag 13 maj 2009

SSU har kort minne

Fick tips på Dick Erixons blogg om en fantastisk text på en dagens ledare - I Norrtelje Tidning skriver Reidar Carlsson om de socialdemokratiska ungdomarnas aktion mot ungdomsarbetslösheten.

"För tre år sedan, under den socialdemokratiska regeringen, var arbetslösheten bland ungdomar lika hög som i dag, trots att det då var högkonjunktur. Även om alliansregeringens politik inte är tillräckligt bra för ungdomar, så var Socialdemokraternas politik uppenbarligen ännu sämre".

Det är en svår situation för många ungdomar. Det första som man då inte ska göra är att genomföra den ungdomsskatt som Socialdemokraterna föreslår, det vill säga att dubblera arbetsgivaravgiften för att anställa någon som är under 26 år. Det skulle skapa en kraftig kostnadsnackdel för en ung människa som försöker få ett arbete.

Regeringen har jobbat för en tydlig arbetslinje som har gjort att vi hade en väldigt hög sysselsättningsnivå när vi mötte lågkonjunkturen.

För ungdomar har alliansregeringen har tagit fram stöd för lärlingsplatser. Det finns lediga platser i den svenska högskolan och i universitetsvärlden för den som vill välja den vägen - regeringen har satsat på att svenska skolor från tidig ålder till hög ska bli bättre.

Regeringen har också infört ett riktat nystartsjobb där vi helt tar bort arbetsgivaravgiften för den som är ung och har varit utanför arbetsmarknaden i sex månader. Regeringen har dubblerat den insatsen för att ge en hjälpande hand till dessa ungdomar att komma in på arbetsmarknaden.

Regeringen har inte tagit bort eller reformerat LAS...

25 dagar kvar till valet

måndag 11 maj 2009

rösta09.se

Vill du veta vad MUF kommer att göra under valrörelsen - gå in på rösta09.se! Här kommer MUF varje morgon och kväll live-sända ett tal till valarbetarna. På morgonen kommer valledaren Erik Bengtzboe att berätta om vad som händer i MUF-Sverige under dagen, på kvällen sammanfattar Niklas Wykman dagen.

Vill du hjälpa till i valrörelsen? Gör då som över 500 personer redan gjort, skriv upp dig som valarbetare på rösta09.se!

27 dagar kvar till valet



Moderaterna är i fullgång med sin valrörelse!

måndag 4 maj 2009

Leverans!

I en intervju i dagens SvD berömmer EU-kommissionens förste vice ordförande och socialdemokraten Margot Wallström statsminister Fredrik Reinfeldt och hans regering. Anledningen är att hon anser att alliansregeringen är mer aktiv i Bryssel.

–De har tagit för sig mer och är med på alla möten och intresserar sig på ett annat sätt. Det märker vi tydligt, säger hon till SvD.

Det är kul att SWE har en regering med ministrar som levererar. Efter maktskiftet deklarerade EU-minister Cecilia Malmström och statsminister Fredrik Reinfeldt en höjd ambitionsnivå - ett löfte som de lyckats hålla.

Ansvar?

Reinfeldt utklassar Sahlin i mätning - så lyder rubriken i DN.
Kul!

Det är ofta som aktiv moderat och MUF:are jag få påhopp och kommentarer av socialdemokrater - i dag var det en socialdemokrat som 17 gånger avslutade sin mening med vilken verklighet lever du i borgare, är du nöjd nu när jobben försvinner?

Jag som moderater är inte nöjd - jag accepterar inte utanförskap och arbetslöshet. Möjligen ska socialdemokraterna komma ihåg att över en miljon människor inte hade ett jobb att gå till en vanlig dag när socialdemokraterna satt i regeringsställning. Detta var i högkonjunktur nu befinner hela värden sig i en finanskris...

Regeringen prioriterar och levererar - I bland undrar jag i vilken verklighet (S) lever i.
Borde det inte vara dags att börja leverera lite politik, ideér - vart de vill med SWE...
Inte bara skylla på allt och alla andra... ett exempel på en sosse som inte tar ansvar och har några nya ideér och som har många förklaringar på socialdemokraternas fall i olika mätningar.