fredag 31 oktober 2008

Kanon dag

Efter att ha stigit upp kl 5 i morse är det snart dags att avrunda dagen J.
Första besöket idag var på Vita Huset, efter några kontroller så var vi inne och blev guidade av frun till den svenska ambassadören. Vi ta huset var grymt stort, tittade in gröna, röda och blårummet mm.

Efter Vita huset blev det mexikans inspirerad lunch… gott!

Sedan var vi inne i kongressbyggnaden, Capitolium! Dave och Luke gav oss en rundvandring som jag länge kommer att minnas! De var helt fantastiska!

Förutom dessa besök han vi med att vandra i Washington. Vi spatserade genom The National Mall i ett underbart väder. National Mall är en stor park, grönområde som finns i centrala Washington. Området sträcker sig från Vita huset i norr till Washington Monument som vi även passade på att besöka, ta bilder på.

Pricken över i:et var besöket på tidningen reason, då vi fick träffa Michael Moynihan och Matt Welch. Ser fram emot att börja läsa Matts bok om McCain, The Myth of a Maverick. Michel har för många år sedan jobbat på Tibro.

Dagen avslutades med god middag och gott sällskap! Nu har Karin somnat… Anna och jag ska också se till att vi är utvilade för en ny, kul dag imorn.

tisdag 28 oktober 2008

USA - Valresa

Vet ni vad det här är...
29 okt STO - NY 08.00
29 okt NY - DC 15.00

Min resa till USA! jippi!

På torsdag ska jag göra ett besök på Vita huset :)

lördag 25 oktober 2008

Henrik talar




Alliansen i halvtid. Halva mandatperioden har nu passerat och Allians för Sverige har levererat stora delar av det som utlovades i valet 2006. En del återstår..vad händer fram till 2010.. Och sen.. Vad händer när Moderaterna och Alliansen blir återvalda.

fredag 17 oktober 2008

Frihet




Fredrik Reinfeldt, ett starkt Europa för Sveriges bästa.

Frihet




Christofer Fjellner skriver på muf:s affich, vad som är frihet.. Det finns många olika bud allt från jämställdhet till låg skatt.

torsdag 16 oktober 2008

Per och Gunnar




Inledning på europadagarna. Det här är EU!.. Får återkomma i detta tankesätt.

tisdag 14 oktober 2008

Rakt på med K-G Bergström, 20:00-20:30 idag

Det är halvtid för alliansen och de politiska alternativen är nu klara efter det att budget och skuggbudget är lagda. Raka svar krävs av Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin i höstens första politiska duell mellan statsministern och oppositionsledaren, missa inte rakt på med K-G Bergström.


Politik handlar mycket om kompromisser och förhandlingar. Moderaterna och Allians för Sverige har visat att vi klarar av detta. Hur bra klarar det röd gröna alternativet det?

Jobbskatteavdragets effekt på några olika yrkesgrupper

Beräkningarna gäller för dem som bara har arbetsinkomster.

Anm. Personer med inkomst över 400 000 betalar statlig inkomstskatt. Denna statliga skatt reduceras med 3 620 kronor till följd av höjd undre skiktgräns 2009. Detta är inte beaktat här.Skattesats 31,44 kronor per skattekrona används för 2009 (samma som 2008).'

Källa: Finansdepartementet

tisdag 7 oktober 2008

Gunnar talar! Nu kör vi!




Efter lunch började vi igen. Gunnar pratar om den fri marknaden och vilka förändrigar som skett sedan eu:s start.

Landat i Bryssel! Nu kör vi!




Varmt välkomna och mottagna av Gunnar och hans medarbetare i Bryssel. I två dagar kommer vi att få en inblick i europaparlamentet och det arbete som pågår.

måndag 6 oktober 2008

Den moderata bilden




Johan Westrin släpper boken, den moderata bilden. Micke tycker att boken är topp! Blåa hilsningar Jenny

Den moderata bilden




Johan Westrin släpper boken, den moderata bilden. Johan är en fantastisk människa! Det går bra nu! Sverige har växlat över från bidragslinjen till arbetslinjen. Nu ser vi till att vi har en borglig regering efter valet 2010. Blåa hälsningar Jenny

onsdag 1 oktober 2008

Motioner och haveri




Sara och jag jobbar på väldigt bra på kvällen.