söndag 29 juni 2008

Merkel kräver mer kärnkraft

Då var debatten om kärnkraft igång igen men utanför Sveriges gränser, läs på DN,. Angela Merkel vill förlänga de tyska kärnkraftsverkens driftstid.

tisdag 24 juni 2008

Ökat stöd för kärnkraft.

Svenska folkets stöd för kärnkraften ökar nu kraftigt går det att läsa på DN.

El en viktig infrastruktur i ett modernt samhälle

Lyft blicken! Sverige har i dag ett nästan helt koldioxidneutralt (97 procent) elproduktionssystem. Det är glädjande att det satsas stort på nya koldioxidneutrala produktionsanläggningar som vindkraft och biokraftvärme samt utökad kapacitet i befintliga sådana anläggningar som kärnkraft. Naturligtvis är upparbetning och återanvändning av kärnkraftfallet viktiga frågor att lösa.

I slutet av maj lämnade Regeringen tillstånd till en gruppstation för vindkraft vid Stora Middelgrund i Kattegatt. Med den nya gruppstationen dubbleras den svenska produktionen av vindkraft jämfört med i dag. Satsningarna på vindkraft är en avgörande del av det europeiska uppdraget för klimatet och förnybar energi.

Vi räddar världen – men inte ensamma. Det är lika fint och viktigt att spara koldioxid ute i världen som i Sverige. Svenska företag som är elproducenter har stora utvecklingsprojekt med olika tekniker för koldioxidinsamling, exempel är Vattenfall som bygger en anläggning i Tyskland, Fortum provar en lösning i Värtan och Eon provar en lösning i Karlshamn.

Internationellt samarbete inom såväl EU som globalt är avgörande för att vi gemensamt ska nå hållbara energi- och klimatmål. EU-ländernas nationella slutkundsmarknader för el och gas ska kartläggas. Genomförandet av kartläggningen har Sweco fått i uppdrag av EU-kommissionen. Syftet är att ta reda på vad som behöver ändras för att skapa en gemensam, europeisk marknad. Det är glädjande för oss miljövänner att EU-kommissionen ser till en helhetslösning på energi- och klimatfrågorna.
Vi hörs och ses!

måndag 23 juni 2008

Miljögruppsmöte

Vilken grym grupp!

Massa nya ideér :)

söndag 22 juni 2008

Vänstern är aldrig ett alternativ för friheten.

Vänstern är aldrig ett alternativ för individens frihet. Många vet inte eller har missförstått innebörden av kommunism, och vill ni ha bevis kan jag plocka fram UOKs undersökning om ungdomars kunskaper och attityder till kommunism.

Så tidigare idag surfade jag runt på olika hemsidor googlade osv om just kommunismen och dess historia, jag hittade en hemsida som jag besökt tidigare, om kommunism

fredag 20 juni 2008

Tips på motionsämne!...FRA

Folk må tycka att FRA-lagen är bra eller dåligt!

Men alliansen har ingen aning om vad de har ställt till med - lagt grund för när de drivit igenom denna gamla (s) -idé. Är det bara jag som funderar på detta?! att (s) med Bodström i spetsen sitter och njuter och hånskrattar hemma i sin kammare... (s) plockar billiga politiska poäng, de säger att de står på individens sida - på frihetens & integritetens sida... beklagligt att vi hamnat där.

Jag kan se hur dera(s) ögon lyser när de tänker sig ett maktskifte 2010... samtidigt i detta ögonblick tänker de på FRA-lagen, och vilken expansion av statens maktbefogenheter den inneburit.

Tillsammans gör vi Sverige bättre?! Jag är inte bitter!

torsdag 19 juni 2008

Glad Midsommar - jag avskyr inlagd sill ;)

Så var det snart midsommar igen :).

Nu bär det snart av mot Västkusten, ska mellanlanda i Småland - Älmhult innan. Det ska bli kul att träffa familjen i Älmhult innan jag åker till Västkusten. Det enda riktigt tråkiga med mellanlandningen är bemötandet av alla mygg och knott som stormtrivs i de småländska skogarna bland alla vattendrag och träd.

Jag ser fram emot midsommar i Halmstad med vänner, dans och ett matbord dukat med sill och färskpotatis och andra midsommardelikatesser. Sillens smak och konsistens kan diskuteras men jag lämnar det. Men visste ni att Sill är den vanligaste fiskarten på vår jord... :).

Västkusten med MUF-Halland i sommar:
Den 5-6 juli Kör vi kampanj längs Hallands stränder från norr till söder.
Ansvarig för denna kampanj är Viktoria Larsson

Den 18 juli Sommarturné, kampanj Varberg
Den 19-20 juli Sommarturné, kampanj Tylösand.
Caroline Garsbo är Sommarturnéledare MUF
Ansvarig för transport och kampanj från Halland är Christofer Lundholm

Alla som vill göra Sverige till ett bättre land är välkomna att deltaga på kampanjerna :)

Glad midsommar på er alla!

Frihetliga hälsningar Jenny Petersson

fredag 13 juni 2008

Lite att tänka på

164 000 människor har fått jobb sedan valet 06, 164 000 människor är med i matchen igen, de har gått från utanförskap till arbete.

Regeringens jobbavdrag har gett en sjuksköteska med 22 000kr i månadslön 1 100kr i skattelättnad det är mer än vad de vårsstrejkande lyckades avtala sig till.

Jag undrar hur mycket Mona vill höja skatten?! Om det skulle bli ett maktskifte 2010.
Hur mycket skulle detta drabba sjuksköteskan med 22 000kr i månadslön?

LO, vill ändra utstationeringslagen så att det är möjligt att kräva svenska kollektivavtal för alla som verkar i Sverige. Avskaffa jobbskatteavdraget osv... Hur går det för sjuksköteskan med 22 000kr i lön?

Det finns endel att tänka på...
Fy för människor som sätter kollektivet före individen! Höja skatten?! Politiker ska inte begränsa enskilda människors möjligheter att ta ansvar för sina egna liv.

söndag 8 juni 2008

Helt underbart




Sol i Mellbystrand! Västkusten är helt fantastisk! Ren strand och fint vatten. Kramar

fredag 6 juni 2008

Kampanj på Nationaldagen

På självaste nationaldagen kampanjade MUF Halland tillsammans med Laholms Moderaterna på Våxtorpsmarknad i Laholm. Vädret innehöll strålande solsken och påfrestande värme.
Med på kampanjen var även riksdagsledamöterna Henrik von Sydow, Marianne Kierkemann och Anne-Marie Brodén

Senare på dagen var det DS-möte och årsmöte för Moderata Studenter.

Den nya och framgångsrika styrelsen för Moderata Studenter:
Ordförande:
Andreas Österberg
Vice ordförande:
Sonny Nilsson
Ledamöter:
Christofer Lundholm
Jenny Strömberg
Evelina Kogsta

Resten av helgen blir det sol och bad :).

onsdag 4 juni 2008

Mycket, mycket, mycket!

I dag har det varit full fart på jobbet! Flera insändare, artiklar är iväg skickade :)


Allians för Sverige vann valet 2006. Det fanns en anledning till det. I Sverige fanns en längtan efter förnyelse och en tro på framtid och förbättring. Vi har tagit svenskarnas längtan och tro på allvar och genomfört eller påbörjat 80 procent av det vilovade i valrörelsen.

De nya moderaterna jobbar för vad vi alla vill ha: Ett bättre Sverige.